Ulcinj: U čast Nove može se i makadamom

Očekujemo konačno otvaranje 12. januara, ako ne bude nepredviđenih okolnosti i ako vrijeme posluži, kaže Mustafa Gorana
92 pregleda 2 komentar(a)
Kružni tok Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Kružni tok Ulcinj, Foto: Samir Adrović
Ažurirano: 30.12.2017. 20:04h

Izgradnja kružnog toka u centru Ulcinja navodno je intenzivirana, ali je to slaba utjeha za mještane i privrednike koji negoduju zbog probijanja rokova.

Investicija vrijedna 390.000 eura koju finansira Opština, trebalo je da bude završena 23. decembra, ali su naknadno iskrsli radovi usporili realizaciju.

U Opštini kažu da očekuju da će projekat biti završen u prvoj polovini januara i najavljuju deblokadu saobraćajnice za novogodišnje praznike.

“Otvorićemo za Novu godinu raskrsnicu vjerovatno sa sve četiri strane. Biće makadam, ali trenutno nemamo drugog rješenja”, kazao je “Vijestima” sekretar komunalnih poslova Mustafa Gorana.

Takav režim saobraćaja trajaće samo nekoliko dana, tako je dogovoreno sa izvođačem radova, kaže on.

“Nakon toga, raskrsnica će opet biti zatvorena za saobraćaj zbog postavljanja ivičnjaka, nivelacije i na kraju asfaltiranja. Očekujemo konačno otvaranje 12. januara, ako ne bude nepredviđenih okolnosti i ako vrijeme posluži”.

Izgradnja kružnog toka, kako je ranije najavljeno, trebalo je da počne 15. septembra, ali je izvođač radova - “Putevi Bar“ naknadno postavio tablu pomjerivši rok za 10 dana.

“U toku su mjerenja, dokumentacija je kompletna, a izvođač radova već je postavio punkt i dovezao bagere. Sve će biti završeno u roku od 90 dana kako je i precizirano ugovorom”, saopšteno je tada “Vijestima” iz kabineta predsjednika Opštine Nazifa Cungua.

U realizaciju projekta, ipak se ušlo neozbiljno, što je indirektno potvrdio i Gorana.

“U projektu na tenderu postojale su manjkavosti u pogledu podzemne infrastrukture. Trebalo je u hodu regulisati fekalne i atmosferske vode na dubini od oko 5 metara, morali su biti izmješteni i cjevovodi glavnog vodovoda”.

Gorana je naglasio da dio krivice zbog kašnjenja snosi i izvođač radova.

“Nijesu organizovano ušli u cijeli posao. Da jesu i te manjkavosti projekta, mogle su biti otklonjene na vrijeme”.

Gorana tvrdi da naknadni radovi neće značajnije uticati na vrijednost radova.

“Vijesti” nijesu uspjele da dobiju odgovor od izvođača radova zašto se kasni.

Izgradnja kružnog toka prva je faza realizacije projekta gradnje bulevara od Doma zdravlja do bulevara Teuta na Velikoj plaži. Računajući i eksproprijaciju zemljišta, taj prijekat „težak“ je oko 5,5 miliona eura.

Na vrlo frekventnoj raskrsnici kod zgrade Opštine bili su semafori koji posebno tokom sezone nijesu imali pravu svrhu i često su bili uzrok velikih gužvi.

Bonus video: