Sedam predloga za Nagradu "3. januar"

Održana prva sjednica žirija za dodjelu nagrade

2853 pregleda 5 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Jadranka Ćetković
Ilustracija, Foto: Jadranka Ćetković

Na konkurs za dodjelu Nagrade „3. januar”, priznanja koje se svake godine dodjeljuje povodom 3. januara, dana oslobođenja Bijelog Polja, pristiglo je sedam predloga, saopšteno je nakon prve sjednice Žirija za dodjelu Nagrade “3.januar”.

“Sjednici je danas prisustvovalo šest od ukupno sedam članova žirija i sve su odluke donesene su jednoglasno. Na dnevnom redu prve sjednice bio je predlog poslovnika Žirija za dodjelu Nagrade “3.januar”, utvrđivanje liste predloženih kandidata koji formalno pravno ispunjavaju uslove da budu nosioci ovog najvišeg opštinskog priznanja i utvrđivanje novčanog iznosa nagrade” – kazao je nakon sjednice predsjednik Žirija za dodjelu Nagrade “3.januar” Milko Kovačević.

Na danas održanoj sjednici utvrđena je lista predloženih kandidata i to: Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje , NVU JU “Ratkovićeve večeri poezije”, zdravstveni radnici na teritoriji opštine Bijelo Polje (JZU Dom zdravlja, JZU Opšta bolnica i JZU Zavod za hitnu medicinsku pomoć), poč. Dejan Luković (posthumno), Saladin Dino, Enes Camić i Miljojka Janjušević.

Koji će od pristiglih predloga dobiti najveće priznanje Opštine Bijelo Polje, nakon provjere procedure i forme, odlučiće žiri na narednoj sjednici kojim predsjedava Milko Kovačević, a čiji su članovi Rosanda Madžgalj, Jasmin Ćorović, Mensur Hajdarpašić, Miomir Vojinović, Marko Ljujić i Miodrag Furtula.

Bonus video: