blokrali račun zlatarske radnje, iako je kazna upućena fizičkom licu

Policija Kurgašu blokirala račun zbog 14,5 eura

Kurgašu je u policiji je rečeno da se radi o kazni za nepropisno parkiranje u Gusinju. On tvrdi da u Gusinju nije bio godinama

5600 pregleda 63 reakcija 7 komentar(a)
Kurgaš (arhiva), Foto: Zoran Đurić
Kurgaš (arhiva), Foto: Zoran Đurić

Uprava policije blokirala je ove sedmice račun firme Mirsada Kurgaša zbog parking kazne od 14,5 eura, iako kazna nije njegova.

Kurgaš je u banci saznao da mu je blokiran račun i to sa samo jednom napomenom - kazna: Uprava policije. On nije znao o čemu se radi te je otišao u policiju da provjeri. Tamo mu je rečeno da se radi o kazni za nepropisno parkiranje u Gusinju. Kurgaš, kako tvrdi, u Gusinju nije bio godinama.

Kazna je izdata za automobil koje je on nedavno prodao ali je i dalje registrovano na njegovo ime. Građanin koji sada vozi taj automobil platio je ovu kaznu ali je došlo do neke greške i ostalo je neuplaćehih 14,5 eura.

Pitao ih je kako može doći do stvaranja zakonske obaveze ako građanin prije toga nije na propisan način obaviješten o sankciji. On tvrdi da ovoj kazni nije znao ništa dok nije došao u banku. „U policiji nijesam dobio čak ni ono kurtoaznoi zvinite zbog neprijatnosti kojima sam bio izložen“, kazao je Kurgaš.

Cijeli ovaj postupak on ironično naziva „genijalnim“.

Kurgaš je rekao da je blokiran račun njegove zlatarske radnje, iako je kazna upućena fizičkom licu tj. građaninu. „Zašto je tako, ostaje nejasno. Možda im bude lakše? Da ne mislim da imaju nešto lično protiv mene“ rekao je.

Protiv Kurgaša je vodjeno ili se dalje vodi niz postupaka zbog organizovanja gradjanskih protesta širim Crne Gore ili učestvovanja na njima.

On je nakraju morao da uplati „spornih“ 14,5 eura na račun svoje radnje kako bi se istim novcem automatski platila kazna. Izvršni direktor njegove banke kontaktirao je i Centralnu banku Crne Gore kako bi pronašli drugi način ali nije ga bilo.

Kurgaš je pisanim zahtjevom trazio iskoristio povraćaj novca od Uprave policije Crne Gore.. On je takođe tražio nadoknadu od 5 eura koje je morao dati banci za informacije o blokadi računa.

Iz kancelarije komandira Centra bezbijednosti (CB) Bar „Vijestima“ su kazali da je ovo nadležnost Komunalne policije. Međutim, Kurgaš je sve svoje informacije dobio iz CB Bar kao i potvrdu o kazni. Uplata koju je izvršio takođe je namijenjena Upravi policije.

Kaznu su mu poslali kao fotogafiju monitora njihovog računara budući da nijesu mogli da je odštampaju.

Protiv Kurgaša su vođena tri pravna postupka u slučaju „Čempres revolucija“. U Podgorici traju tri postupka za proteste „Odupri se“ kao i u Kolašinu, Mojkovcu i Bijelom Polju.

Pokrenuti su i postupci zbog protesta ispred Centra bezbijednosti u Baru, Tivtu, Herceg Novom i Kotoru ali je u tim slučajevima oslobođen krivice.

Još uvijek su aktuelni postupci sa barskim Vodovodom i Komunalnim preduzećem kojima se, kako on kaže, „bori protiv reketiranja kojem su već decenijama izloženi građani“.