Sportski događaji i humanitarne akcije povodom Dana oslobođenja Podgorice

Sekretarijat ove godine za humanitarne akcije opredijelio 10.000 eura

1087 pregleda 0 komentar(a)
Foto: PG Biro
Foto: PG Biro

Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada pripremio je više sportskih događaja u susret obilježavanju Dana oslobođenja Podgorice - 19. decembra.

Pomoćnik sekretarke za kulturu i sport Miloš Antić naglasio je da će ovogodišnje izdanje sportskih događaja uoči 19. decembra biti nešto drugačije jer je uslovljeno aktuelnom epidemiološkom situacijom, ali da će imati naglašen humanitarni karakter.

"Decembar je mjesec našeg grada, a sport zaštitni znak Podgorice, zbog toga smo odlučili da rođendan obilježimo kroz razne sportske aktivnosti. U sklopu proslave Dana oslobođenja Podgorice Sekretarijat za kulturu i sport u saradnji sa klubovima u narednih nekoliko dana organizovaće veliki broj sportskih manifestacija, naravno, uz maksimalno poštovanje mjera koje su na snazi", istakao je Antić, dodajući da će kao i svake godine podržati program Specijalne olimpijade.

Sekretarijat je, kako je saopšteno, ove godine za humanitarne akcije opredijelio 10.000 eura i to po 2.500 eura Resursnom centru za djecu i mlade Podgorica, Resursnom centru “1. jun”, Zavodu Komanski most i Institutu za bolesti djece“.

Sportski program u četvrtak otvara „triagonale“ – mini fudbalski turnir u organizaciji FK Karioke u ulici Vojislavljevića.

Petak je rezervisan za 63. izdanje najstarije sportske manifestacije – atletske trke Oslobođenja Podgorice, nazvane po Veliši Mugoši.

U subotu će se u saradnji sa BK Džada održati biciklistička tura novim stazama, a polazak je u 11 sati sa Trga nezavisnosti.

"Karate je odavno jedan od zaštitnih simbola glavnog grada, a KK Budućnost i ove godine organizuje tradicionalni Kup oslobođenja Podgorice, koji će se u nedjelju održati u Sportskom centru 'Morača'," saopšteno je iz Sekretarijata.

U saradnji sa Šahovskim klubom “7. Oktobar” u ponedjeljak će se na otvorenim novim tablama na više lokacija organizovati šahovski turnir za djecu od šest do jedanaest godina.

Bonus video: