SNP: Podrška Spajiću za uvođenje dječjeg dodatka

U SNP-u vraćanje dječjeg dodatka smatraju prvim i najneophodnijim korakom u pokušaju da se poboljša položaj djece i njihovih roditelja

2685 pregleda 17 komentar(a)
Foto: Miloš Rudović
Foto: Miloš Rudović

Socijalistička narodna partija pozdravila je namjeru ministra finansija i socijalnog staranja Milojka Spajića da vrati dječji dodatak.

To je, kako su kazali, u skladu sa onim za šta se SNP godinama zalaže i što smatraju prvim i najneophodnijim korakom u pokušaju da se poboljša položaj djece i njihovih roditelja. Veliki broj građana Crne Gore, dodaju iz SNP-a, živi u izuzetno teškim ekonomskim uslovima, koji su ove godine dodatno pogoršani zbog pandermije koronavirusa.

"Važno je imati na umu da dječije siromaštvo podriva pravičnost i doprinosi slabijim rezultatima u zdravstvu, ishrani, obrazovanju i opštoj dobrobiti djece koja žive u najsiromašnijim domaćinstvima. Siromašna djeca su takođe ranjivija na uticaje prirodnih katastrofa i one prouzrokovane ljudskim faktorom, kao i na zloupotrebu i eksploataciju."

Prema procjenama Svjetske banke, ističu iz SNP-a, zbog pandemije koronavirusa bi do 20.000 crnogorskih građana moglo upasti u siromaštvo.

"Zbog toga, ideju o uvođenju dječijeg dodatka smatramo izuzetno vrijednom i ohrabrujemo ministra Spajića da je što prije sprovede u djelo", zaključuje se u saopštenju.

Povezani članci

16. Decembar 2020.

Spajić namjerava da vrati dječji dodatak

Bonus video: