U JU Komanski most nema pozitivnih na koronavirus

"Higijena u ustanovi je na visokom nivou, prostorije se redovno provjetravaju, koristi se zaštitna medicinska oprema i postupa se u skaladu sa svim propisanim instrukcijama i preporukama", tvrde oni

960 pregleda 0 komentar(a)
Komanski most, Foto: Boris Pejović
Komanski most, Foto: Boris Pejović

U Javnoj ustanovi Zavod “ Komanski most” trenutno nema korisnika koji su inficirani koronavirusom, a svi štićenici koji su ranije imali koronavirus imali su lakšu kliničku sliku, saopšteno je iz ove ustanove.

"U proteklom period broj oboljelih je sa 20 aktivnih slučajev zaraženih pomenutim virusom, pao na 7. Po preporukama Instituata za javno zdravlje, nakon petnest dana ponovljeno je testiranje pomenutih korisnika, gdje su rezultati pokazali da je svih sedam korisnika negativno. U ovom trenutku u našoj ustanovi nema korisnika koji su pozitivni na korona virus. Svi naši korisnici koji su bili pozitivni na pomenuti virus su tokom trajanja infekcije bili sa lakšim kliničkim slikama i zdravstveno zbrinuti u odvojeni objekat paviljon “C”", kaže se u saopštenju.

Oni su kazali ui da poštuju i primjenjuju sve preventivne mjere u borbi protiv koronavirusa.

"Higijena u ustanovi je na visokom nivou, prostorije se redovno provjetravaju, koristi se zaštitna medicinska oprema i postupa se u skaladu sa svim propisanim instrukcijama i preporukama", tvrde oni.

Dodaju da su korisnici su bili pod stalnim medicinskim nadzorom i vršene se redovne kontrole laboratorijskih analiza i ostalih dijagnostičkih pretraga po potrebi.

"U ovim teškim vremenima, kada se cijeli svijet susreće sa izazovima zbog epidemiološke situacije, želimo da se zahvalimo svima koji su pokazali spremnost, da pruže nesebičnu pomoć i podršku kako bi iz situacije u kojoj smo bili izašli bez posledica. Međusobnu solidarnost i saradnju ne smijemo zaboraviti ni kada pandemija prođe, već se truditi da se na tim principima naše društvo uvijek zasniva", zaključeno je u saopštenju.

Bonus video: