Časopisi „Medijski dijalozi“ za učenike SMŠ „Braća Selić“

"Medijska pismenost je način da mlade generacije formiraju kritičko mišljenje prema medijskim sadržajima koje su u digitalnom dobu podložne manipulacijama i zloupotrebi javnosti“, kazao je Drašković“, istakao je Drašković

3780 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Urednik časopisa „Medijski dijalozi “ Mimo Drašković i član redakcije Mirko Jakovljević posjetili su SMŠ „Braća Selić“ i donirali časopise učenicima i biblioteci te vaspitno obrazovne ustanove. Donacija je uručena u oviru obilježavanja 150 godina crnogorskog novinarstva. Taj jubilej slavi se raznim manifestacijama koji promovišu tradiciju novinarske crnogorske riječi. Između ostalog, biće uručeno i 500 časopisa srednjim školama u Podgorici, Nikšiću, Kolašinu i Kotoru.

„Imamo obavezu da novinarsku baštinu vrijednu vijek i po čuvamo i prezentujemo, jer je to priča o stvaranju moderne Crne Gore. Argumentovano novinarstvo je uvijek izvor i simbol čovjekove slobode koja je posebna vrijednost u Crnoj Gori.Donacija časopisa učenicima je naćin da se borimo protiv negativnih medijskih fenomena današnjice kao što su lažne vijesti, dezinformacije, rijaliti formati, tabloidno novinarstvo. Medijska pismenost je način da mlade generacije formiraju kritičko mišljenje prema medijskim sadržajima koje su u digitalnom dobu podložne manipulacijama i zloupotrebi javnosti“, kazao je Drašković“, istakao je Drašković.

Direktorica kolašinske srednje škole Veselinka Peković podsjetila je da se medijska psimenost izučava u toj ustanovi kao izborni predmet.

Bonus video: