Raspisan tender za uređenje šetališta u Pržnu

Otvaranje ponuda zakazano je za 15. januar 2021. godine, a izabrani izvođač radova će imati rok od 90 dana da završi radove uređenja šetališta.

3966 pregleda 23 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore raspisalo je javni poziv za izvođenje radova popločavanja, hortikulturnog i parkovskog uređenja obalnog šetališta u budvanskom naselju Pržno.

Javni poziv raspisan je za I fazu radova od hotela „Maestral“ do krajnjeg istočnog dijela Pržna.

Otvaranje ponuda zakazano je za 15. januar 2021. godine, a izabrani izvođač radova će imati rok od 90 dana da završi radove uređenja šetališta.

Vrijednost ovih radova je 200.000 eura sa uračunatim PDV-om, dok je za drugu fazu radova Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom u Planu korišćenja sredstava za 2021. godinu predvidjelo još 165.000 eura.Projektom je planirano da se uredi prostor od zapadnog kraja hotelskog kompleksa "Maestral" do istočnog kraja plaže Pržno, ukupne dužine cca 270 metara i površine 1.420 kvadrata.

Popločavanje šetališta i potpornih zidova radiće se kamenom visokog kvaliteta sive boje, a na proširenju po sredini šetališta biće ugrađen mozaik po ideji umjetnice Mirjane Mime Mitrović.Kandelaberi i parkovski mobilijar radiće se u rustičnom stilu, u skladu sa ambijentom jednog od najljepših ribarskih naselja na crnogorskom primorju. Ovim tenderom predviđena je i sadnja palmi - Washingtonia filifera i aktivnih višegodišnjih grmova vrste Callistemon.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore ovom prilikom zahvaljuje mještanima, ugostiteljima i predstavnicima MZ Sveti Stefan koji su podržali projekat i bili aktivni učesnici u izradi Idejnog rješenja i projektne dokumentacije koja je prethodila raspisivanju tendera za uređenje Pržna”, naveli su u Morskom dobru.

Bonus video: