Obradović: U dogovoru sa SPC pozvaćemo tri ruska popa, kako bi učestvovali u Vaskršnjoj liturgiji

Obradović je istakao i da je protekla godina u kojoj je Herceg Novi u hotelima, odmaralištima i kampovima ostvario za šest posto više noćenja za 10 mjeseci nego za svih 12 mjeseci prethodne, bila uspješna
63 pregleda 4 komentar(a)
Pavle Obradović, Foto: Slavica Kosić
Pavle Obradović, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 30.12.2017. 10:37h

Na hercegnovsku rivijeru u julu i avgustu dolazi 50 odsto ukupnog broja gostiju, zato je cilj da se sezona produži, sa fokusom na maj, jun, septembar i oktobar i da u tom periodu turističku ponudu učine atraktivnijom, kazao je direktor Turističke organizacije (TO) Herceg Novi, Pavle Obradović na na sinoćnjem koktelu u hotelu ACD u Meljinama.

On je naveo da su najbrojnihi gosti iz Srbije, BiH, Rusije i Ukrajine.

Zato je TO za narednu predsezonu pripremila je tri paket aranžmana: za Praznik Mimoze, Hercegnovske aprilske svečanosti i za maj mjesec.

"Želimo da u tom periodu privučemo turiste iz Rusije i Ukrajine, tako što ćemo pozvati pozorišne trupe u plesne grupe iz Rusije da gostuju u našem gradu. U dogovoru sa SPC pozvaćemo tri ruska popa, kako bi oni učestvovali u Vaskršnjoj liturgiji u aprilu, što bi bilo atraktivno za građane Rusije da za blagdane dođu u Herceg Novi", istakao je Obradović.

On je za maj najavio koncerte koji bi motivisali goste u regionu, da tada borave u najvećem bokeljskom gradu.

I za oktobar pripremaju zanimljiv program.

Obradović je kazao da pored gostiju iz Srbije, BiH, Rusije i Ukrajine, ima mnogo potencijala i na drugim tržištima.

"U regionu turisti iz Njemačke u ukupnom broju gostiju učestvuju sa 13 odsto, a kod nas samo dva odsto, iz Njemačke pet odsto, iz Austrije šest odsto", naveo je Obradović i naglasio da se potencijali nalaze i u zdravstvenom i sportskom turizmu.

Obradović je istakao i da je protekla godina u kojoj je Herceg Novi u hotelima, odmaralištima i kampovima ostvario za šest posto više noćenja za 10 mjeseci nego za svih 12 mjeseci prethodne, bila uspješna.

Turistička organizacija Herceg Novi najangažovanijim privrednim subjektima u 2017. godini uručila je plakete.

Bonus video: