Bratić i Popa: Ministarstvo i Delegacija EU biće strateški partneri

Popa je posebno naglasila značaj Erasmus programa i razmjene, IPA fondova, digitalne transformacije, istraživačkih djelatnosti kao i usklađivanje obrazovnih programa sa tržištem rada

4703 pregleda 0 komentar(a)
Bratić i Popa, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta
Bratić i Popa, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta i Delegacija Evropske unije (EU) u Crnoj Gori biće strateški partneri u realizaciji započetih projekata i otvaranju novih, poručeno je sa sastanka ministarke Vesne Bratić i šefice delegacije Oane Kristine Pope.

Bratić je, kako je saopšteno iz Ministarstva, u četvrtak primila Popu u prvu zvaničnu posjetu.

Popa je ukazala na dosadašnje projekte EU u Crnoj Gori i veoma plodnu saradnju.

Ona je istakla da su na projekte koji se odnose na obrazovanje, sport, nauku i kulturu do sada uložena značajna sredstva.

Popa je posebno naglasila značaj Erasmus programa i razmjene, IPA fondova, digitalne transformacije, istraživačkih djelatnosti kao i usklađivanje obrazovnih programa sa tržištem rada.

„Poručeno je da će Ministarstvo i delegacija EU u Crnoj Gori biti strateški partneri u realizaciji započetih projekata i otvaranju novih“, navodi se u saopštenju.

Bratić je upoznala Popu sa zatečenim stanjem u resorima i ponovila da se glavni prioriteti u upravljanju odnose na depolitizaciju i povratak djece u školsko bezbjedno okruženje.

"Fokusirani smo na mlade ljude i Univerzitet kome u ovom mandatu želimo da posvetimo još više pažnje", rekla je Bratić.

Bonus video: