Budžet Plužina veći za 940 hiljada eura

Na sjednici je usvojen i izvještaj o realizaciji naplate lokalnih javnih prihoda za deset mjeseci ove godine

3898 pregleda 270 reakcija 4 komentar(a)
Opština Plužine, Foto: Svetlana Mandić
Opština Plužine, Foto: Svetlana Mandić

Glasovima odbornika vladajuće Socijalističke narodne partije (SNP) usvojen je budžet Opštine Plužine za narednu godinu u iznosu od preko 5,256 miliona eura.

Zahvaljujući planiranim sredstvima od Egalizacionog fonda, opštinska kasa će naredne godine biti punija za oko 940 hiljada eura u odnosu na ovu. Operativni budžet je više od 2,88 miliona eura, a kapitalni nešto veći od 2,37 miliona. Tekući izdaci Opštine Plužine za 2021. godinu planirani su na više od 1,5 miliona eura. Planirano je da za lokalnu infrastrukturu na području opštine naredne godine bude utrošeno preko 1,6 miliona. Tekući prihodi su planirani na skoro tri miliona eura, od čega će 1,6 miliona prihodovati na osnovu poreza na nepokretnost, skoro 730 hiljada od naknada, sredstva od donacija iznose nešto preko 580 hiljada, a kasu će sredstva iz Egalizacionog fonda uvećati za milion.

Na sjednici je usvojen i izvještaj o realizaciji naplate lokalnih javnih prihoda za deset mjeseci ove godine. Budžet za ovu godinu bio je planiran na 4,314 miliona eura, a za deset mjeseci je ostvaren skoro 82 odsto (3,534 miliona). Odbornici su usvojili i predlog odluke o oslobađanju fizičkih lica na seoskom području od obaveze plaćanja poreza na nepokretnosti za 2021. godinu, program uređenja prostora, odluke o nagradama studenata sa prosječnom ocjenom 9,50 i više, kao i o stipendiranju i pomoći studentima, ali i odluke o prirezu poreze na dohodak fizičkih lica, o lokalnim komunalnim i administrativnim taksama…

Bonus video: