Podgorička URA: Današnji dan duboko utkan u temelje grada na obalama Ribnice i Morače

"Hoćemo glavni grad koji će obilovati primamljivim zelenim sadržajima, šetalištima, parkovima i ta vizija mora biti u daljem procesu razvijanja grada. Mora se raščistiti sa nasilnom urbanizacijom a građani moraju iskusiti nove servise dok se postojeća infrastruktura mora još više iskoristiti i graditi nova“, navode iz podgoričke URE

5959 pregleda 411 reakcija 6 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Podgorička URA čestitala je danas svim svojim sugrađanima Dan opštine Podgorice navodeći da je današnji dan duboko utkan u temelje antifašističkog grada na obalama Ribnice i Morače ali i cijele Crne Gore.

„Nakon Drugog svjetskog rata naša Podgorica se podigla kao feniks iz pepela i osvjedočila o jednom civilizacijskom trijumfu, trijumfu koji je označio novo doba njenog razvoja. Podgorica danas bije druge bitke ali jednako važne za njen budući razvoj i budućnost“, navode iz podgoričke URE.

Oni ukazuju da će se i dalje boriti za Podgoricu za sve njene građane - za pravo na grad.

„Kao što smo u mnogo situacija do sada zaštitili javni interes i javni prostor svih građana našega grada tako ćemo jednako predano i u narednom periodu raditi na odbrani grada od krupnog kapitala i spriječiti svaki zamisao devastacije Podgorice. Hoćemo glavni grad koji će obilovati primamljivim zelenim sadržajima, šetalištima, parkovima i ta vizija mora biti u daljem procesu razvijanja grada. Mora se raščistiti sa nasilnom urbanizacijom a građani moraju iskusiti nove servise dok se postojeća infrastruktura mora još više iskoristiti i graditi nova“, navode iz podgoričke URE.

Iz ove partije dodaju i da žele modernu i razvijenu Podgoricu sa novim sadržajima koje će ponuditi svim građanima na teritoriji grada.

„Zajedničkim snagama izborićemo se i za te naše nedosanjane snove za nas i naš grad – za grad budućnosti“, zaključili su iz podgoričke URE.

Bonus video: