Herceg Novi: Sjećanje na antifašiste

Predsjednik Organizacionog odbora Udruženja boraca NOR-a Herceg Novog Mihailo Kilibarda,kazao je da se “sloboda skupo plaća, sloboda se kuje i ne kupuje se, za slobodu se bori, za slobodu se čuva dostojanstvo, moral i snaga jednog naroda”
136 pregleda 2 komentar(a)
Polaganje vijenaca Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Polaganje vijenaca Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 29.12.2017. 14:03h

Udruženje boraca NOR-a Herceg Novog i potpredsjednica Opštine Danijela Đurović danas su odali poštu i položili vijence palim borcima narodnooslobodilačkog rata.

Vijenci su položeni u Omladinskom parku u Igalu, a zatim i na spomen ploču posvećenu Danicama, po kojima šetalište i nosi ime.

Pet Danica - Tomašević, Đurović, Kosić, Bojanić i Popivoda, imale su isto ime i istu sudbinu - dale su život za svoju zemlju u narodnooslobodilačkom ratu.

“Bile su borci za oslobođenje zemlje, za bolji položaj radnika i žena. Zalaganjem, neustrašivošću i srčanošću ušle su u istoriju i ostale primjer za sve nas koji nastojimo da obezbijedimo bolje sjutra naše djece i dostojanstvo svakog člana društva”, poručila je potrpedsjednica Opštine Herceg Novi.

Predsjednik Organizacionog odbora Udruženja boraca NOR-a Herceg Novog Mihailo Kilibarda,kazao je da se “sloboda skupo plaća, sloboda se kuje i ne kupuje se, za slobodu se bori, za slobodu se čuva dostojanstvo, moral i snaga jednog naroda”.

Bonus video: