"Stubovi od čeličnih cijevi"

Stigla sajla za žičaru prema Đalovića pećini

“Tada bi trebalo da u Bijelo Polje stignu i stručnjaci iz Lajtnera koji će kontrolisati radove i davati uputstva za gradnju. Izgradnja žičare i postavljanje stubova predstavlja najteži i najzahtjevniji dio posla zbog nepristupačnosti terena i otežavajućih lokacijskih uslova, kako za dopremanje opreme, tako i za njenu instalaciju”, saopšteno je iz Lokalne samouprave u Bijelom Polju

7013 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Opština Bijelo Polje
Foto: Opština Bijelo Polje

Sajla dužine 3,4 kilometra i težine 27 tone stigla je u Bijelo Polje sa opremom koja će biti ugrađena u žičaru koja vodi do Đalovića pećine. Početak montaže planiran je nakon postavljanja stuba broj 7. koji je ujedno i najzahtjevniji.

“Tada bi trebalo da u Bijelo Polje stignu i stručnjaci iz Lajtnera koji će kontrolisati radove i davati uputstva za gradnju. Izgradnja žičare i postavljanje stubova predstavlja najteži i najzahtjevniji dio posla zbog nepristupačnosti terena i otežavajućih lokacijskih uslova, kako za dopremanje opreme, tako i za njenu instalaciju”, saopšteno je iz Lokalne samouprave u Bijelom Polju.

Kompletan projekat urađen je uskladu sa najvišim sigurnosnim standardima. Stubovi na liniji su od čeličnih cijevi.

Radovi na izgradnji žičare koja vodi od manastira Podvrh do ulaza u Đalovića pećinu teku planiranom dinamikom, a u narednoj godini se očekuje i otvaranje pećine za turiste.  

Preporučujemo za Vas