Koncert "Kolašinke - za sva vremena" poklon sugrađanima

Na koncertu su izvođene pjesme koje je zapisivao Miodrag Vasiljević, te zapisi dr Zlate Marjanović, dr Sanje Ranković i drugih značajnih etnomuzikologa
90 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 29.12.2017. 12:48h

"Kolašinke - za sva vremena" naziv je koncerta na kojem je mlađa pjevačka grupa KUD-a "Mijat Mašković", uz podršku solista i muške pjevačke grupe, na respektablan način, sugrađanima predstavila raskoš svog talenta i rezultate napornog rada.

Mlade Kolašinke su za samo tri godine rada uspjela je da postane prepoznatljiv “brend” grada. Tri godine zaredom donose nagrade sa najjačeg regionalnog takmičenja pjevačkih grupa- negotinskog VEF-a, a proše godine su i pobijedile na tom festivalu.

Prva su grupa u državi, koja promoviše gotovo sve vrste narodnog pjevanja - šaljive pjesme, svadbene, uspavanke, tužbalice…. Jedina su mala grupa koja izvodi stre napjeve i primjer su uspješnog rada na revitaizaciji tradicionalne vokalne muzike. Zbog toga je kolašinski KUD jedno od rijetkih društava, koje, pored plesnog, njeguje i vokalni repertoar.

Na koncertu su izvođene pjesme koje je zapisivao Miodrag Vasiljević, te zapisi dr Zlate Marjanović, dr Sanje Ranković i drugih značajnih etnomuzikologa. Pjevačka grupa pjesmom je povela publiku od primorja, preko Morače, Rovaca i Vasojevića, sve do Srbije, Bosne i Makedonije…

Galerija

Bonus video: