Aktivisti CDPR razgovarali sa osnovcima o problemima koje izaziva konzumiranje duvana

Učenicima je predočeno koliko to štetno i nepovoljno utiče na mladi organizam, pogotovo u toj fazi razvoja ličnosti, saopšteno je iz CDPR
2 komentar(a)
CDPR, posjeta školi u Donjem Zagaraču, Foto: CDPR
CDPR, posjeta školi u Donjem Zagaraču, Foto: CDPR
Ažurirano: 29.12.2017. 11:44h

Aktivisti Crnogorskog društva za borbu protiv raka (CDPR) posjetili su Osnovnu školu "Blažo Mrakovićić" u Donjem Zagaraču nadomak Danilovgrada, i sa osnovcima razgovarali o problemima koje izaziva konzumiranje duvanskih proizvoda u školskom uzrastu.

Učenicima je predočeno koliko to štetno i nepovoljno utiče na mladi organizam, pogotovo u toj fazi razvoja ličnosti, saopšteno je iz CDPR.

"Posjeta je iskorišćena da nakon razgovora sa direktorom Radovanom Đuričkovićem i nastavnim osobljem, CDPR svim učenicima škole pokloni knjigu za lektiru i muzički CD Dječjeg festivala 'Naša radost'. Očekujemo da će navedena donacija, koja predstavlja samo mali, tj. veliki znak pažnje prema učenicima, ali i nastavnicima i školi, sigurno najviše obradovati same učenike i istovremeno im koristiti, kako za školske obaveze, tako i za vannastavne aktivnosti", saopštili su iz CDPR-a.

Dodali su da vaspitno obrazovne ustanove obilaze kako bi ukazali na štetnost konzumiranja duvanskih proizvoda po zdravlje svih, a naročito mladih.

"Nadamo se da je mnogima, ako ne već svima, dobro poznata činjenica da pušenje sa svim negativnim posljedicama prvenstveno utiče na razvoj raznih vrsta kancera, kao i oboljenja srca i krvnih sudova. Stoga uvijek apelujemo na sve, ovom prilikom to smo uradili prema učenicima i osoblju škole, da ne počinju nikada pušiti, a ukoliko su već pušači da ostave pušenje ili bar pokušaju da se odviknu od konzumiranja duvanskih proizvoda, kako bi sačuvali ono najvažnije, a to je svakako zdravlje", piše u saopštenju CDPR-a.

Bonus video: