Uručena donacija za dva seoska domaćinstva u Pljevljima

“Samo zajedničkim snagama možemo pomoći sugrađanima kojima je naša pomoć potrebna”, kazao je sekretar Crvenog krsta Pljevlja, Željko Minić

1786 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Crveni krst Pljevlja
Foto: Crveni krst Pljevlja

Predstavnici Opštinske organizacije Crvenog krsta Pljevlja uručili su vrijednu donaciju za dva staračka domaćinstva u pljevaljskim selima Bukovica i Kozica, do kojih je zahvaljujući sredstvima prikupljenim kroz kampanju „Pretvorimo račune u dobro djelo“ prevezen dio namještaja.

"Vrijednost donacije je 2.000 eura i od tih sredstava obezbijedili smo dva zamrzivača, mašinu za veš, bojler, tri kauča, ormar, usisivač, dva televizora. To je bilo po njihovoj želji i poželjeli smo im da im Nova godina počne sa novim stvarima i u dobrom raspoloženju", rekao je sekretar Željko Minić.

Zahvalio se građanima koji su iskazali društvenu odgovornost i brigu za najstarije članove zajednice, kao i organizatorima akcije.

“Samo zajedničkim snagama možemo pomoći sugrađanima kojima je naša pomoć potrebna”, rekao je Minić.

Crveni krst Pljevlja, ističe Minić, u ovom mjesecu podijelio je preko 150 paketa pomoći računajući i pomoć koju je organizacija dobila od njemačke organizacije Help.

“I ove godine OOCK Pljevlja zajedno sa humanitarnom organizacijom ADRA Crne Gore obezbijedila je 180 paketića koji će biti podijeljeni đacima od prvog do petog razreda na seoskom području. Po tradiciji neće biti zaboravljena ni djeca u romskom naselju Trlica”, rekao je Minić.

Bonus video: