Nuhodžić: MUP i Uprava policije ispunili cilj, dinamika i požrtvovanost prožimali mjesece

"U minulom periodu doprinijeli smo da naši napori budu krunisani članstvom Crne Gore u NATO i time ispunili prvi strateški spoljno-politički cilj", rekao je ministar
78 pregleda 13 komentar(a)
Mevludin Nuhodžić, Foto: MUP Crne Gore
Mevludin Nuhodžić, Foto: MUP Crne Gore
Ažurirano: 29.12.2017. 11:30h

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) i Uprava policije ispunili su jednogodišnji cilj, ocijenio je resorni ministar Mevludin Nuhodžić.

On je u novogodišnjoj čestitki zaposlenima u MUP-u i Upravi policije naveo da su dinamika i požrtvovanost u radu prožimali mjesece kalendarske godine koja je na izmaku.

"Zadaci i aktivnosti službenika Ministarstva i policije obilježeni su pečatom kvaliteta i svojevrsnog entuzijazma", rekao je Nuhodžić.

On je kazao da su razlozi za zadovoljstvo višestruki.

"U minulom periodu doprinijeli smo da naši napori budu krunisani članstvom Crne Gore u NATO i time ispunili prvi strateški spoljno-politički cilj" rekao je ministar.

On je rekao da vjeruje da će svojom motivisanošću i istrajnošću službenici MUP-a i Uprave policije nastaviti da daju zamajac reformskom pravcu Crne Gore na putu ka Evropskoj uniji.

Sljedeći kalendarski ciklus, prema riječima ministra, biće rezervisan za nova ulaganja u kadrovske, materijalne i tehničke kapacitete, kako bi služba na optimalan način odgovorila izazovima složenog aktuelnog trenutka koji se odigrava kako na unutrašnjem, tako i na regionalnom i globalnom planu.

"Nova zakonska rješenja dodatno će doprinijeti podizanju kvaliteta usluga koje pružamo i obezbijediti visok stepen sigurnosti i bezbjednosti naših građana i stranaca koji posjećuju ili borave u našoj zemlji, čime će se stimulisati nova ulaganja i novi projekti", smatra Nuhodžić.

On je kazao da je u susret predstojećim praznicima, iz ostvarenih budžetskih ušteda MUP-a, upućena donacija djeci preminulih koleginica i kolega.

"A opredjeljivanjem sredstava po istom osnovu, donirali smo novac oboljeloj djeci naših zaposlenih", dodao je Nuhodžić.

On je službenicima MUP-s i Uprave policije poželio srećnu Novu godinu, a pripadnicima pravoslavne vjeroispovijesti i srećne božićne praznike i puno uspjeha na ličnom i profesionalnom planu.

Bonus video: