Borovinić Bojović: Akcioni plan za vakcinaciju u završnoj fazi

Minstarska je kazala da se vakcina očekuje u narednom periodu

10162 pregleda 347 reakcija 9 komentar(a)
Borovinić Bojović i Medoks, Foto: Ministarstvo zdravlja
Borovinić Bojović i Medoks, Foto: Ministarstvo zdravlja

Nove mjere koje je Ministarstvo zdravlja donijelo u borbi protiv koronavirusa restriktivnije su nego u prethodnom periodu, ali je epidemiološka situacija to zahtijevala, kazala je ministarka Jelena Borovinić Bojović. Istakla je da je cilj tih mjera poboljšanje epidemiloške situacije.

"Kao pulmolog moram brinuti o zdravlju građana, to je moj glavni cilj i misija. Sve ovo radimo kako bismo 15. januar sačekali sa boljom epidemiološkom situacijom. Moraju se donositi i nepopularne mjere kako bi se sačuvalo zdravlje građana'', kazala Borovinić Bojović tokom razgovora sa ambasadorkom Ujedinjenog Kraljevstva u Crnoj Gori Karen Medoks.

Minstarska je kazala da se vakcina očekuje u narednom periodu, te da je Akcioni plan za vakcinaciju u završnoj fazi.

Medoks je, kako je saopšteno iz ministarstva, čestitala Borovinić Bojović na imenovanju i izrazila nadu da će aktivnosti koje preduzima zdravstveni sistem, angažovanje zajednice, kao i najavljena vakcinacija biti dobitna kombinacija za brzo stavljanje epidemije koronavirusa pod kontrolu.

Tokom susreta su, kako se navodi, razmijenjene informacije o najaktuelnijim projektima u zdravstvu koji se odnose na Kovid-19. Borovinić Bojović je najavila pojačanu kriznu komunikaciju i projekat digitalizacije zdravstvenih podataka.

Medoks je istakla da će rado podržati projekte digitalizacije i pozvala ministarstvo zdravlja da bude dio projekta o lažnim vijestima i dezinformacijama koje se šire u vremenu pandemije.

U kontekstu značaja podizanja svijesti o važnosti vakcinacije, ambasadorka Medoks izrazila je spremnost da bude dio tog projekta.

Bonus video: