Dio kotorskih ugostitelja otvorio lokale, Kominalna policija sastavila službenu zabilješku o stanju na terenu

"Djelujemo u skladu sa zakonskim odrednicama i naša obaveza je da izričemo upozorenja te da nakon uvida u stanje na terenu pripremimo službene zabilješke koje se dalje prosljeđuju Tužilaštvu i ostalim nadležnim organima"

24382 pregleda 19 komentar(a)
Kotor (Ilustracija), Foto: Pixabay
Kotor (Ilustracija), Foto: Pixabay

Dio kotorskih ugostitelja je danas u 16 sati otvorio svoje lokale, saznaje Radio Kotor u Komunalnoj policiji čiji predstavnici zajedno sa pripadnicima Odjeljenja bezbjednosti obilaze teren.

Kako je Radio Kotoru kazao načelnik opštinske Komunalne policije Zoran Vučinović, ova služba nema nadležnost da kažnjava prekršioce mjera Vlade odnosno Ministarstva zdravlja, ali je dužna da službenu zabilješku o stanju na terenu proslijedi nadležnim organima.

"Djelujemo u skladu sa zakonskim odrednicama i naša obaveza je da izričemo upozorenja te da nakon uvida u stanje na terenu pripremimo službene zabilješke koje se dalje prosljeđuju Tužilaštvu i ostalim nadležnim organima", kaže Vučinović koji navodi da je saradnja ove službe sa predstavnicima kotorske policije na zavidnom nivou.

"Zaista smo u potpunosti jedinstveni u postupanju i sve naše zajedničke akcije su takve. Zajedničkim snagama radimo za opšte dobro i smatram da to treba posebno istaći", rekao je Vučinović u izjavi za Radio Kotor.

Bonus video: