Mjere se krše i na klizalištu u Podgorici?

Iz Ministarstva zdravlja ove sedmice pozvali su predsjednika Opštine Nikšić da otkaže organizaciju novogodišnjeg bazara i postavljanje klizališta, jer to predstavlja kršenje mjera i jednu vrstu “kontinuiranog javnog okupljanja građana, čime se direktno dovodi u rizik njihovo zdravlje”

12525 pregleda 63 reakcija 9 komentar(a)
Na ulazu piše da terenom gazduju “Sportski objekti”, Foto: Savo Prelević
Na ulazu piše da terenom gazduju “Sportski objekti”, Foto: Savo Prelević

Novo klizalište postavljeno je prije nekoliko dana u Njegoševom parku, na košarkaškom terenu, uprkos tvrdnjama Ministarstva zdravlja da to predstavlja direktno kršenje mjera za sprečavanje širenja koronavirusa.

Iako terenom gazduje preduzeće “Sportski objekti”, čiji je osnivač Glavni grad, iz PG biroa tvrde da klizalištem ne upravljaju nadležne gradske službe.

“Glavni grad Podgorica zbog epidemiološke situacije ove godine odustao je od organizovanih novogodišnjih aktivnosti po kojima je bio prepoznat u proteklih par godina unazad, pa samim tim i klizalištem u Njegoševom parku ne upravljaju nadležne gradske službe”, saopšteno je “Vijestima” iz Pg biroa. Iznad ulaza košarkaškog terena je amblem Glavnog grada, a piše Sportsko objekti DOO Podgorica – košarkaško igralište.

Preko zvaničnog cjenovnika korišćenja košarkaškog igrališta u Njegoševom parku nalijepljeno je uputstvo za klizalište.

Piše da je obavezna dezinfekcija prilikom ulaska, maksimalan broj klizača je dopisan flomasterom i iznosi 40.

Obavezan je razmak između klizača 1,50 metara, a pored je nalijepljeno i obavještenje da organizuju i Malu školicu klizanja pod nazivom ledena čarolija, termini su od 10 do 14 časova svakoga dana.

Iz Ministarstva zdravlja ove sedmice pozvali su predsjednika Opštine Nikšić da otkaže organizaciju novogodišnjeg bazara i postavljanje klizališta, jer to predstavlja kršenje mjera i jednu vrstu “kontinuiranog javnog okupljanja građana, čime se direktno dovodi u rizik njihovo zdravlje”.

Na glavnom gradskom trgu u Podgorici preksinoć je Glavni grad organizovao i dodjelu paketića najmlađim sugrađanima. Iz Glavnog grada kazali su da su ispoštovane mjere i da je sugrađanima podijeljeno 200 zaštitnih maski. Na trgu su, sudeći po fotografijama, građani kršili mjere protiv koronavirusa.

Iz Instituta za javno zdravlje (IJZ) juče nisu odgovorili da li im je tražena dozvola za postavljanje klizališta i kako komentarišu okupljanje građana na Trgu nezavisnosti, kao ni da li ovakvi događaji mogu da utiču na pogoršanje epidemiološke situacije.

IJZ i druge laboratorije juče su registrovale 361 novi slučaj koronavirusa, a preminulo je devet kovid pozitivnih pacijenata.

Srbija dobila vakcinu, kod nas stiže u prvom kvartalu

Iz IJZ je juče saopšteno da se prva isporuka vakcine kroz COVAX mehanizam očekuje u prvom kvartalu 2021. godine, kada će vakcinacija i početi. U Srbiji je juče počela vakcinacija protiv novog koronavirusa i to vakcinom Fajzer-Biontek, a u Hrvatskoj se imunizacija očekuje naredne sedmice.

Bonus video: