Crna Gora pod uticajem ciklonske aktivnosti: Na sjeveru intenzivnije sniježne padavine, u ostatku države obilne kiše

"U periodu od 29. do 30. decembra, u višim predjelima na sjeveru i duž obale očekuju se vrlo jaki udari južnog vjetra sa olujnim karakteristikama", saopšteno je iz MUP-a

77047 pregleda 249 reakcija 19 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Područje Crne Gore od 26. do 31. decembra biće pod uticajem ciklonske aktivnosti koja će usloviti nestabilne vremenske prilike na području Crne Gore.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova, ovakva meteorološka situacija će u centralnim predjelima Crne Gore i na primorju usloviti obilnu količinu kiše, a na sjeveru intenzivnije sniježne padavine i nagli porast visine sniježnog pokrivača

Informaciju je saopštio Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju.

"U periodu od 29. do 30. decembra, u višim predjelima na sjeveru i duž obale očekuju se vrlo jaki udari južnog vjetra sa olujnim karakteristikama. Zbog očekivane obilne količine vode, očekuje se porast nivoa vodostaja u rijekama. Imajući u vidu najavljenu vremensku prognozu, Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji", saopšteno je iz MUP-a.

Dodaje se da je naloženo da svi subjekti u sistemima zaštite i spašavanja podignu nivo operativne spremnosti za reagovanje u ovakvim situacijama.

Bonus video: