sastao se sa predstavnicima lgbtiq zajednice

Leposavić: Vlada posvećena eliminaciji svih oblika diskriminacije

Leposavić je čestitao sagovornicima na dosadašnjoj uspješnoj i hrabroj borbi za prava LGBTIQ zajednice, koja je doprinijela da se u Crnoj Gori dodatno afirmišu ideje ravnopravnosti i slobode

9389 pregleda 2 komentar(a)
Leposavić sa predstavnicima LGBTIQ zajednice, Foto: Ministarstvo pravde, manjinskih i ljudskih prava
Leposavić sa predstavnicima LGBTIQ zajednice, Foto: Ministarstvo pravde, manjinskih i ljudskih prava

Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava i Vlada biće u potpunosti posvećeni eliminaciji svih oblika diskriminacije, poručio je resorni ministar Vladimir Leposavić na sastanku sa predstavnicima organizacija koje se bave zaštitom i promocijom prava LGBTIQ zajednice.

Iz Ministarstva je saopšteno da je dogovorena saradnja na unapređenju normativnog okvira zaštite i, posebno, stanja primjene antidiskriminacionih propisa.

Leposavić je čestitao sagovornicima na dosadašnjoj uspješnoj i hrabroj borbi za prava LGBTIQ zajednice, koja je doprinijela da se u Crnoj Gori dodatno afirmišu ideje ravnopravnosti i slobode.

“On je na sastanku istakao da će Ministarstvo pravde, ljudskih i manjinskih prava i Vlada biti u potpunosti posvećeni eliminaciji svih oblika diskriminacije”, navodi se u saopštenju.

Leposavić je poručio da osuđuje svaki oblik nasilja prema pripadnicima LGBTIQ zajednice, koje je zabranjeno svim važećim propisima, ali i protivno najboljim tradicionalnim vrijednostima zaštite drugog i drugačijeg, naročito ako je u pitanju pripadnik manjinske ili ugrožene zajednice.

Preporučujemo za Vas