opština u 2020. godini sufinansirala 19 sportskih klubova

Opština Pljevlja nagradila najbolje sportiste i sportske radnike

Najbolji sportista Pljevalja je Alija Selmanović, član kik– boks kluba „Pljevlja“; a najbolja sportistkinja Majda Čakar, članica OK „Rudar“

5081 pregleda 0 komentar(a)
Nagrađeni sportisti i sportski radnici, Foto: Opština Pljevlja
Nagrađeni sportisti i sportski radnici, Foto: Opština Pljevlja

Predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović i sekretarka Sekretarijata za društvene djelatnosti Emina Salihović uručili su danas plakete i novčane nagrade najboljim sportistima i sportskim radnicima u ovoj godini.

Najbolji sportista Pljevalja je Alija Selmanović, član kik– boks kluba „Pljevlja“; a najbolja sportistkinja Majda Čakar, članica OK „Rudar“.

Nagrada u kategoriji mladi perspektivni sportista pripala je Ivanu Radović, članu KK „Pljevlja“, a mlada perspektivna sportistkinja je Maja Miletić, članica FK „Breznica“.

Sportska ekipa godine je – ŽFK „Breznica“, sportski radnik godine Slavka Maksimović iz Karate kluba „Potoci“ a trener godine Budimir Jestrović Budimir iz Arletskog kluba „Rudar“.

Komisija je donijela odluku da se ove godine za ostvarene rezultate u prethodnom periodu, posthumno nagrade Mira Topović i Dušan Milić.

Čestitajući dobitnicima nagrada Golubović je naglasio da kraj svake kalendarske godine bude prilika za sumiranje rezultata rada na svim poljima, za retrospektivu i analizu realizovanih aktivnosti, a samim tim i podsjećanje da su Pljevlja decenijama unazad prepoznata kao grad sporta i sportskog duha.

„Sportisti su uvijek bili pravi i istinski predstavnici naše države, a današnji sportisti Pljevalja su ponos i heroji našeg grada. Oni su se ove godine takmičili i donosili zapažene sportske rezultate, čak i u uslovima kada se zbog nepovoljne zdravstvene i epidemiološke situacije sport u cijelom svijetu suočio sa velikim izazovom koji donosi epidemija virusom Covid 19. Vi ste naučli ono što se ne može dovoljno naučiti formalnim obrazovanjem, a to je da se timskim radom najlakše dolazi do pobjeda, naučili ste kako treba da se ponašate kada se borite sa slabijim od sebe, kako da cijenite protivnike i konkurente, ali i kako da se ponašati kada budete pobijeđeni od boljeg od sebe“, rekao je Golubović.

Izrazio je zadovoljstvo što je posebna nagrada za ostvarenje i afrimaciju sportskih rezultata u proteklom periodu posthumno pripala Miri Topović i Dušku Miliću, koji su svojim sportskim rezultatima i aktivnostima ostavili značajan pečat u svojim sportskim kolektivima.

„Napomenuću da je Opština Pljevlja u 2020. godini sufinansirala 19 sportskih klubova. U 2020. godini naši sportisti su ostvarili zapažene rezultate. Ove godine imamo dva ekipna prvaka, jednog u seniorskoj, jednog u pionirskoj konkurenciji, a u pojedinačnim konkurencijama imamo 9 državnih prvaka, od čega dva seniorska, dva juniorska, jednog kadetskog i četiri pionirska. Napravili bi rezultate u ostalim sportskim granama, ali obzirom da se ove godine zbog pandemije konoavirusa nisu održala državna takmičenja u skijanju, karateu i kik boksu itd, te iz tih razloga imamo manji broj državnih prvaka. Dobrim ulaganjima u ekipne sportove 4 pljevljaske ekipe se nalaze u najvećem rangu državnog takmičenja, iz košarke, fudbala, rukometa i odbojke“, istakao je Golubović.

Podsjetio je da su godišnja izdvajanja Opštine Pljevlja za sport bila 535.000 eura.