Privedena dva nikšićka ugostitelja zbog sumnje da su suprotno mjerama otvorili lokale

Kako su juče kazali, lokale su otvorili ne zbog političkih razloga, niti su željeli da tim činom ugroze nečije zdravlje ili da sebi stvore profit, već su samo htjeli da nadležnima skrenu pažnju na izuzetno tešku situaciju u kojoj se nalaze

8486 pregleda 6 komentar(a)
Nikšić, Foto: Boris Pejović
Nikšić, Foto: Boris Pejović

Vlasnici nikšićkih ugostiteljskih objekata „Room 56“ i „Green Wood“, D.P. i D.Č. privedeni su sinoć zbog osnovane sumnje da su otvorili lokale suprotno epidemiološkim mjerama koje su na snazi. Oni su, po nalogu osnovnog državnog tužioca u Nikšiću, lišeni slobode, a danas će biti privedeni kod tužioca.

Vlasnik „Room 56“ je prije dvije noći, sa još šestoricom nikšićkih ugostitelja (Priča, Oktoberfest, Montenegro pab, Floyd, Propaganda i Revolucija) lišen slobode jer su uprkos zabrani otvorili objekte.

Oni su, nakon što su noć proveli u CB Nikšić, privedeni kod osnovnog državnog tužioca gdje su dali izjave i u toku je izviđajni postupak. Kako su juče kazali, lokale su otvorili ne zbog političkih razloga, niti su željeli da tim činom ugroze nečije zdravlje ili da sebi stvore profit, već su samo htjeli da nadležnima skrenu pažnju na izuzetno tešku situaciju u kojoj se nalaze.

Ugostitelji su otvaranjem lokala počinili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Po poslednjim mjerama Ministarstva zdravlja radno vrijeme ugostiteljskih objekata, izuzev hotela, je od sedam do 20 sati, osim 24, 25, 30. i 31. decembra, kao i prvog, drugog, šestog, sedmog i osmog januara, kada je dozvoljeno samo pružanje usluga dostave hrane.

Bonus video: