Bijelo Polje: Najboljim učenicima pametni telefoni i pametni satovi

NVO Multimedial Montenegro podijelio nagrade na konkursu iz oblasti kreativnog pisanja, novinarstva, fotografije i web developmenta

3494 pregleda 92 reakcija 4 komentar(a)
Sa dodjele nagrada, Foto: Jadranka Ćetković
Sa dodjele nagrada, Foto: Jadranka Ćetković

Nagrade učesnicima konkursa iz oblasti obalasti kreativnog pisanja, novinarstva, fotografije I web developmenta uručene su dana u prostorijama budućeg Centra za profesionalnu edukaciju u Bijelom Polju, u okviru projekta “Podrška talent-Porška budućnosi” koji realizuje NVO Multimedijal Montenegro (MMNE) .

“Velika nam je čast i zadovoljstvo što smo danas imali priliku da uručimo nagrade našim mladim talentima koji su učestvovali na četiri konkursa kroz projekat “Podrška talent-Podrška budućnosi” kazao je Željko Đukić predsjednik NVO MMNE.

On je istakao da je bilo 88 prijavljenih, koji su na četiri konkursa dostavili 180 radova.

“Što se naše organizacije tiče, svi su pobjednici, želimo da ih motivišemo da I dalje rade na sebi I razvijaju svoje talente, potrudićemo se da van okvira projekta obezbjedimo nagrade za sve učesnke na konkursima, njih 88. Danas smo na ovoj maloj svečanosti u saradnji sa predavačima na projektu izdvojili najbolje”, kazao je Đukić.

Za sva 4 konkursa za prvoplasirane smo obazbjedili po pametni telefon, drugo mjesto po pametni sat a za treće mjesto po bluetooth zvučnik.

“Cilj nam je da nastavimo da radimo sa mladim talentima da im pomognemo u daljem razvoju, da unapređuju svoja znanja, vještine i talenat”, kazao je Đukić, dodajući da su za potrebe tog projekta obezbijeđeni relevantni predavači. Istakao je da su vrata te NVO otvorena za mlade, te da su svi zaposleni i saradnici uvijeka na raspolaganju mladima da kroz vaninstitucionalnu, praktičnu obuku steknu nova znanja, ostvare svoje ideje i unaprijede svoje talente.

“Kroz projekat smo uspostavili vrlo interesantan web sajt, koji će uskoro biti aktivan, www.mladitalenti.me. Mjesto gde ćete moći da pogledate sve radove koji su stigli konkursima iz ove četiri oblasti o kojima smo govorili. Svrha sajta je da svim mladim talentima sa teritorije cijele države pružimo priliku da se promovišu, afirmišu I predstave široj javnosti. Koristim priliku da dodam da je ovaj projekat finansijski podržan od strane Ministarstva prosvjete kroz javni konkurs za NVO organizacije u 2020 godini”, kazao je Đukić.

Dobitnica prve nagrade za literalni rad na temu “Neostražene ljepote sjevera Crne Gore” , Jovana Bugarin (IX razred), O.Š. “Risto Ratković” ispričala j da je pisala o ljepotama Crnog jezera.

“Naravno, pomogla mi je moja nastavnica maternjeg jezika moja mentorka nastavnica Elvira Kurtćehajić. Utisci sa ovog konkursa su veoma prijatni i zadovoljna sam sto sam osvojila prvo mjesto. Iskreno se nisam nadala tome”, kazala je Bugarin.

Ksenija Gutić, dobitnica trećeg mjesta za novinarski rad kazala je da je presrećna zbog nagrade, koju nije očekivana.

“Pisala sam o selu Orahovici i mogućnostima da se ono turistički valorizuje. Smatram da kroz promociju naših predjela možemo da doprinesemo da se takva mjesta više obilaze", rekla je Gutić.

Bonus video: