Grbović: Nikšić je već pet godina pravo gradilište

I naredna godina, prema riječima Grbovića, biće izuzetno radna – početak rekonstrukcije Doma revolucije, gradnja zapadne tribine stadiona „Sutjeske“, realizacija projekta Elektroprivrede, prevođenje Zete u Krupac i Slano...
206 pregleda 8 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2017. 20:11h

Novogodišnji koktel, koji su organizovali predsjednici Opštine i SO Nikšić, Veselin Grbović i Radivoje Lala Nikčević, bio je prilika da se sumiraju rezultati, ali i još jednom ponovi da opozicija u martu, kada su bili lokalni izbori, nije izašla na izbore jer se „plašila poraza“.

„Posle dva tri-mjeseca počeli su da kukaju da su pogriješili i da su trebali izaći, ali već je bilo kasno, ali na izbore u Herceg Novom svi su izašli u jatu, spremni da pobijede, ali kada čovjek razuman razmišlja ne može da nađe razlog šta je sve to izazvalo“, kazao je Grbović.

To, prema njegovim riječima, nije smetalo vladajućoj DPS-SD, da „zasuče rukave i nastavi domaćinski da radi“. Grbović je ponovio da su finansije još pri kraju prvog mandata dovedene u dobro stanje, a da je u godini koja je na izmaku dosta urađeno na poboljšanju života građana, posebno u ruralnom području gdje je za izgradnju vodovoda i vještačkih akumulacija utrošeno preko milion eura.

„Po pitanju infrastrukture radili smo i na gradskim i progradskim ulicama, lokalnim putevima, a država je radila na regionalnim i magistralnim putevima. Za narednu godinu je planirana rekonstrukcija puta od Vilusa prema Trubjeli, u dužini 16 kilometara i sa time ćemo riješiti glavne probleme, uz izradu projekta budućeg puta od Nikšića za Cetinje“, kazao je Grbović.

Prema riječima prvog čovjeka Opštine, Nikšić je već pet godina pravo gradilište, a tokom ove godine otpočeti su radovi na rekonstrukciji gradskog Trga koji će biti završen na proljeće. Tokom ove godine izgrađena je zgrada za penzionere, gradnja druge je u toku, kao i dvije zgrade za zdravstvene radnike, a u januaru očekuju početak gradnje četiri zgrade za radnike MUP-a.

Podsjetio je na gradnju novih ambulanti, apoteka, vrtića, dnevnih centara za stare i osoba sa invaliditetom, kao i na brojne donatore koji su pomogli da se mnogi projekti realizuju. Kazao je i da su uspjeli da nivo zdravstvene zaštite podignu iznad prosjeka u Crnoj Gori, na Krnovu je izgrađen vjetropark, riješeni su svi stečajevi, a pohvalio je i rad brojnih privatnika. Podsjetio je na uspjehe sportista, na brojna dešavanja iz kulture i festivale po kojima je grad pod Trebjesom postao prepoznatljiv.

I naredna godina, prema riječima Grbovića, biće izuzetno radna – početak rekonstrukcije Doma revolucije, gradnja zapadne tribine stadiona „Sutjeske“, realizacija projekta Elektroprivrede, prevođenje Zete u Krupac i Slano...

Zahvalio se saradnicima na predanom radu, kao i medijima koji ih „prate izuzetno kvalitetno i sa kojima imaju dobru saradnju bez obzira što se ponekad možda i pređe neka granica“.

U Domu za stare biće smješteno 208 osoba

Prema riječima Grbovića krajem januara očekuju raspisivanje tendera za početak radova na izgradnji Doma za stare.

„Od strane evropskog Regionalnog fonda Opštini Nikšić je opredijeljena donacija od 3,87 miliona eura. Ukupna vrijednost investicije po projektu koji je naša Agencija uradila je oko 5,5 miliona eura. Očekujem, ako uspijemo, da do kraja godine završimo Dom za stare“, kazao je Grbović.

U njemu će biti smješteno 208 korisnika i zaposleno njih stotinu – 40 visokoškolaca i 60 onih sa srednjom stručnom spremom.

Galerija

Bonus video: