Novogodišnji paketići za osmijeh 1.200 mališana

Paketiće su dobili mališani iz Podgorice, Bara, Rožaja, Berana, Cetinja, Kotora, Plužina i Nikšića

1930 pregleda 30 reakcija 1 komentar(a)
Foto: NVO “Izvor života”
Foto: NVO “Izvor života”

Oko 1.200 mališana iz socijalno ugroženih porodica širom Crne Gore dobilo je novogodišnje paketiće zahvaljujući NVO „Izvor života“ i njihovoj akciji „Djeci za osmijeh“ koju organizuju već pet godina.

„U sklopu akcije bili smo i u nekoliko škola, a paketiće su donirali bivši učenici tih škola. Jedan dio paketića obezbjedili smo i za mališane Defendologije u Nikšiću i hraniteljku Rajku Dimitrijević koja u svojoj kući ima divno sedmoro djece o kojima trenutno brine, kao i Udruženju djece sa posebnim potrebama u Rožajama ‘Olakšajmo život djeci sa posebnim potrebama’. Paketići su obezbjeđeni i za mališane koji su korisnici Narodne kuhinje u Nikšiću”, kazala je Konstantina Maraš iz “Izvora života”.

paketi
foto: NVO “Izvor života”

Prema njenim riječima paketiće su dobili mališani iz Podgorice, Bara, Rožaja, Berana, Cetinja, Kotora, Plužina i Nikšića, zahvaljujući privrednicima iz th opština koji godinama podržavaju njihovu akciju. Paketiće su dijelili u grupama po centrima gradova, a neke mališane su obišli u njihovim domovima i školama. Pored novogodišnjih paketića, uručili su i prehrambene pakete za 50 porodica.

Zbog pandemije je izostao završni muzički program sa Djeda Mrazom i Šantom Pantom.

Maraš je zahvalna svima koji su im pomogli da acija “Djeci za osmijeh” i ove godine bude uspješno realizovana uz želju da će tako biti i narednih godina jer, kako je poručila, “dobro činimo, dobru se nadajmo”.

Bonus video: