Nikšićki novogodišnji sajam u onlajn izdanju

Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda prije sedam godina pokrenula je Opština Nikšić sa namjerom da okupi poljoprivredne proizvođače, proizvođače hrane i pića, kao i ljude koji se bave unikatnom izradom rukotvorina, umjetnina i suvenira ne samo iz Nikšića, već i iz drugih crnogorskih gradova

1888 pregleda 0 komentar(a)

Ove godine novogodišnji sajam u Nikšiću, koji je počeo juče, zbog epidemiološke situacije održava se online, a sajamska ponuda biće prisutna na web-u (www.niksickisajam.me) tokom čitave godine sve do narednog sajma koji će, kako se organizatori nadaju, biti održan na standardan način u Sportskom centru. Organizator sajma je Opština Nikšić, uz podršku IPC Tehnopolis, lokalne Turističke organizacije i Mreže za ruralni razvoj Crne Gore.

“Poštujući mjere koje su donešene u cilju sprečavanja širenja virusa, a ne želeći da prekidamo kontinuitet ove prepoznatljive manifestacije, ove godine smo se odlučili da Sajam organizujemo u jedinoj mogućoj formi – online. Kreirali smo posebnu web platformu koja će omogućiti izlagačima da svoje proizvode ponude tržištu na jedan nov i savremen način. Ono što će ovakvo izdanje Sajma učiniti osobenim svakako je mogućnost da bilo ko iz bilo kojeg kraja svijeta može pogledati sajamsku ponudu i eventualno kupiti neke od ponuđenih proizvoda”, istakli su organizatori.

Novogodišnji sajam lokalnih proizvoda prije sedam godina pokrenula je Opština Nikšić sa namjerom da okupi poljoprivredne proizvođače, proizvođače hrane i pića, kao i ljude koji se bave unikatnom izradom rukotvorina, umjetnina i suvenira ne samo iz Nikšića, već i iz drugih crnogorskih gradova.

“Željeli smo da javnost upoznamo sa svim onim što oni rade i kako bi se na neki način uspostavila sinergija između proizvođača lokalnih proizvoda i potencijalnih kupaca. Time smo željeli da afirmišemo značaj lokalnih proizvoda, omogućimo njihov plasman i što je više moguće motivišemo i druge ljude da pokrenu ovu vrstu biznisa koja zasigurno ima perspektivnu budućnost”, naveli su organizatori.

Iz godine u godinu Sajam je rastao i razvijao se okupljajući sve veći broj izlagača, ali i posjetilaca, pa je prve godine bilo oko 80 izlagača, a prošle godine preko 250. Zbog toga su hodnici Sportskog centra, na kojima je organizovano pet sajmova, postali tijesni i neuslovni kako za izlagače, tako i za posjetioce, pa je prošlogodišnje izdanje održano u dvorani Sportskog centra.

“Da smo uspjeli u tome da ovu jedinstvenu privredno-turističku manifestaciju unaprijedimo do nivoa na kojem se ona danas nalazi potvrđuje i odluka Nacionalne turističke organizacije da podrži naš prošlogodišnji sajam i da upravo na njemu promoviše svoju kampanju usmjerenu na afirmaciji značaja lokalnih proizvoda (pod sloganom Dobro. Bolje. Domaće.)”, istakli su organizatori.

Bonus video: