Parlamentarci Ekonomsko ugostiteljske škole posjetili Opštinu Nikšić

Dan “Mladi preuzimaju” završen je posjetom Kancelarije za prevenciju narkomanije a Ljubica Abramović je predstavila rad Kancelarije
118 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 28.12.2017. 09:33h

Predstavnici učeničkog parlamenta Ekonomsko–ugostiteljske škole iz Nikšića i njihova profesorica Vesna Josipović, posjetili su Opštinu Nikšić u organizaciji Agencije za lokalnu demokratiju, a u okviru dana "Mladi preuzimaju“.

"Cilj je bio da se mladima približi rad lokalne samouprave, poveća povjerenje u intitucije, a u krajnjem, i da ovaj program postane praksa u budućnosti”, kazala je Snežana Milačić iz pomenute Agencije.

Prvo su posjetili Narodnu biblioteku “Njegoš”, a direktorica Renata Bulajić pozvala ih je na saradnju i izrazila spremnost da podrži sve njihove kreativne ideje. Što se lokalne uprave tiče predstavnike učeničkog parlamenta primio je sekretar Sekretarijat za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje, Milan Korać, rukovodilac Službe predsjednika, Slobodanka Roganović, kao i potpredsjednica SO Sonja Nikčević, koja im je predočila nadležnsti Skupštine.

“Poslednji segment posjete u samoj zgradi Opštine bilo je upoznavanje sa građanskim biroom, odnosno radom matičara i uslova za izdavanje radne, odnosno, volonterske knjižice, kao i ovjeravanje različitih dokumenata”, kazala je Milačić.

Dan “Mladi preuzimaju” završen je posjetom Kancelarije za prevenciju narkomanije a Ljubica Abramović je predstavila rad Kancelarije, ali i istakla značaj učeničkih parlamenata “kao tijela koja mogu biti značajni prilikom rada na prevenciji zavisnosti” i dodala da je početkom naredne godine planirano da posjete Ekonomsko–ugostiteljsku školu.

Galerija

Bonus video: