ministarstvo ekonomskog razvoja:

Pet neradnih dana za predstojeće praznike

"Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede obavljanje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posljedice po građane ili državu"

6436 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Ministarstvo ekonomskog razvoja saopštilo je da su neradni dani tokom predstojećih praznika - Nove godine i Božića, prvi i drugi januar, kao i šesti, sedmi, i osmi januar.

Pojasnili su da se, na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima, Nova godina slavi u petak 1. januara i subotu 2. januara, dok vjernici pravoslavne vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo radi svetkovanja vjerskog praznika za Badnji dan i Božić (dva dana): srijeda 6. januara (Badnji dan), četvrtak 7. januara (prvi dan Božića) i petak 8. januara (drugi dan Božića), a na osnovu Zakona o svetkovanju vjerskih praznika.

"Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede obavljanje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posljedice po građane ili državu", navodi se u saopštenju.

Preporučujemo za Vas