Injac: Cilj je dostizanje visokog nivoa interoperabilnosti i modernizacije VCG

Injac je istakla da su bezbjednost i sigurnost pripadnika VCG na prvom mjestu

7182 pregleda 2 komentar(a)
Injac tokom posjete aerodromu, Foto: Ministarstvo odbrane
Injac tokom posjete aerodromu, Foto: Ministarstvo odbrane

Dostizanje visokog nivoa interoperabilnosti i modernizacije Vojske Crne Gore (VCG) cilj je u narednom periodu, kazala je ministarka odbrane Olivera Injac, navodeći da će se nastaviti sa reformama odbrambenog sistema.

Injac je sa zamjenikom načelnika Generalštaba VCG Aleksandrom Pantovićem i direktorom Direktorata za politiku i planiranje odbrane, Rajkom Pešićem, bila u radnoj posjeti vojnom aerodromu „Knjaz Danilo“ u Golubovcima.

Ona je kazala da je u narednom periodu cilj dostizanje visokog nivoa interoperabilnosti i modernizacije VCG, a sve u skladu sa mogućnostima, pa će se, u tom smislu, nastaviti sa reformama odbrambenog sistema.

Injac je istakla da su bezbjednost i sigurnost pripadnika VCG na prvom mjestu. Ona je naglasila značaj profesionalizacije Vojske, poštovanje Kodeksa vojne etike i brigu o položaju svakog njenog pripadnika, a sve u cilju efikasnog funkcionisanja sistema odbrane.

Komandant Vazduhoplovstva VCG Bojan Blagojević i vd komandira Čete za vezu i elektronsko ratovanje, Milenko Smolović upoznali su Injac sa dosadašnjim radom, stanjem i aktivnostima.

Oni su, kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, na brifingu predstavili prioritete za naredni period i poručili da će nastaviti profesionalno da obavljaju dužnosti.

Bonus video: