Milonjić predsjednik Komisije za stambena pitanja Vlade

Vlada je usvojila informaciju o zaključivanju Memoranduma o saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore i Ministarstva unutrašnje bezbjednosti Sjedinjenih Američkih Država (SAD) čija je svrha osiguravanje bezbjednosti i zaštita života i sigurnosti javnosti

24258 pregleda 14 komentar(a)
Sa sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sjednice Vlade, Foto: Vlada Crne Gore

Vlada Crne Gore je razriješila ranijeg predsjednika i članove Komisije za stambena pitanja Vlade, i donijela rješenje o imenovanju Boža Milonjića, generalnog sekretara Vlade, za predsjednika Komisije.

“Kao i o imenovanju Nikole Kandića, Željka Savovića, Aleksandra Novovića i Žane Praščević Milačić za članove”, navodi se u saopštenju Vlade. Vasilije Lalošević određen je za vršioca dužnosti direktora Uprave za mlade i sport.

Vlada je usvojila informaciju o zaključivanju Memoranduma o saradnji između Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore i Ministarstva unutrašnje bezbjednosti Sjedinjenih Američkih Država (SAD) čija je svrha osiguravanje bezbjednosti i zaštita života i sigurnosti javnosti.

Iz Vlade su kazali da je na sjednici prihvaćen tekst Memoranduma o saradnji u oblasti korišćenja informacija o putnicima, čijim potpisivanjem dvije strane namjeravaju da uspostave okvir za saradnju u oblasti procjene i pregleda informacija o putnicima i izrade procjena rizika.

"Svrha ovog Memoranduma je osiguravanje bezbjednosti i zaštita života i sigurnosti javnosti”, kazali su iz Vlade.

U tom cilju, strane potpisnice namjeravaju da rade na sprječavanju, otkrivanju, istrazi i krivičnom gonjenju terorizma i kriminala transnacionalne prirode, na način koji je u skladu sa Sporazumom o evidencijama podataka o putnicima između SAD i Evropske unije, u mjeri u kojoj je to primjenljivo.

Na sjednici Vlade donijeta je Odluka o izmjeni Odluke o broju studenata za upis u prvu godinu master studija na studijske programe Univerziteta Crne Gore.

“Izmjenama je, na zahtjev Vijeća Biotehničkog fakulteta, proširena rang-lista za upis na master akademske studije, studijski program Bezbjednost hrane za pet studenata, kao i rang-lista za upis na master primijenjene studije, studijski program Rasadničarstvo, za jednog studenta”, kaže se u saopštenju.

Takođe, kako su naveli iz Vlade, na zahtjev Vijeća Filozofskog fakulteta proširena je za 14 studenata rang-lista za upis na master akademske studije, studijski program Psihologija.

Vlada je usvojila Informaciju o promjeni sastava Nadzornog komiteta Integrisanog programa saradnje Crne Gore i Ujedinjenih nacija za period 2017-2021. godina i izradi novog Integrisanog programa saradnje za period 2022-2026.

Bonus video: