KDDK „Sveti Sava“ priznanje za najbolje organizovane akcije

„Svako priznanje našem klubu je dodatna motivacija i potvrda da postojimo i bezuslovno funkcionišemo samo za dobro građana Crne Gore, pa čak i van njenih granica"

5589 pregleda 218 reakcija 1 komentar(a)
Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Klub dobrovoljnih davalaca krvi (KDDK) „Sveti Sava“ iz Nikšića ovu godinu završava sa priznanjem Zavoda za transfuzije Crne Gore za najbolje organizovane akcije. Nagrada ne čudi kada se zna da su hodnici nikšićkog Centra za transfuziju krvi puni kada poni organizuju akciju.

„Svako priznanje našem klubu je dodatna motivacija i potvrda da postojimo i bezuslovno funkcionišemo samo za dobro građana Crne Gore, pa čak i van njenih granica. Zbog toga se naš klub od akcije do akcije neprestano brojčano uvećava, jer ljudi prepoznaju humanost i solidarnost iz našeg dosadašnjeg djelovanja pa je broj članova premašio cifru od hiljadu. Do sada smo sa mnogo teškoća uspijevali da se organizujemo, ali smo ipak uspijevali“, navodi se u saopštenju KDDK-a.

Klub je osnovan 2007.godine, a prvu samostalnu akciju organizovali su godinu kasnije. Od tada organizuju dvije samostalne akcije tokom godine, povodom Savindana i Petrovdana, dok njihovi članovi redovno učestvuju i naakcijama koje organizuju drugi klubovi. Godišnje članovi KDDK-a, kluba koji nema svoje prostorije i čije funkcionisanje zavisi od sponzora, daju i do hiljadu jedinica krvi.

Bonus video: