Jokić pisao Dumboviću: Kotor želi da primi jedan dio porodica koje su ostale bez svojih domova

"Kotor i Kotorani pamte zemljotres koji je 1979. razorio crnogorsko primorje i jednako pamte višegodišnju kontinuiranu pomoć svih naroda tadašnje Jugoslavije bez koje bi se naš grad mnogo teže i duže oporavljao"

21762 pregleda 1032 reakcija 36 komentar(a)
Jokić, Foto: Boris Pejović
Jokić, Foto: Boris Pejović

Vladimir Jokić, predsjednik Opštine Kotor uputio je poziv Darinku Dumboviću, gradnoačelniku Petrinje da jedan dio porodica koje su ostale bez domova u jakom zemljotresu koji je potresao Hrvatsku budu smješten u Kotoru.

"U ime građana Kotora i svoje lično, Vama i porodicama stradalih u zemljotresu koji je danas zadesio Petrinju, kao i svim stanovnicima Vašeg grada, upućujem najiskrenije saučešće. Kotor i Kotorani pamte zemljotres koji je 1979. razorio crnogorsko primorje i jednako pamte višegodišnju kontinuiranu pomoć svih naroda tadašnje Jugoslavije bez koje bi se naš grad mnogo teže i duže oporavljao. Poštovani gradonačelniče, dragi kolega, Kotor najiskrenije saosjeća sa građanima Petrinje i tu našu solidarnost želimo iskazati pružanjem gostoprimstva tokom ovih hladnih prazničnih dana, ili kada god se po Vama ukaže potreba, za jedan broj porodica koje su ostale bez svojih domova", napisao je Jokić.

On je izrazio nadu da će Dumbović prihvatiti predlog, i da će tako barem na simbolični način biti pružena ruka i koliko toliko da se olakša težak trenutak kako za Petrinju, tako i za ostatak Hrvatske.

"Gradonačelniče, uvijereni da će Petrinja i njeni građani i građanke uspijeti u ovoj nesreći da pronadju snagu i da zajedno sa Gradom iz svega izađu jači kao što je to Kotor nekada uspio", napisao je Jokić.

Bonus video: