Oskrnavljen mural Amfilohija u Kolašinu

"Taj ko je oksrnavio na ovaj način mural nastoji da se u gradu podignu tenzije i izazove međusobna netrpeljivost. Poručujemo vandalima da nas niko neće isprovocirati da uzvratimo na isti ili sličan način. Ovo nedjelo ne može naruštiti ugled , lik i djelo našeg mitropolita, rođenog Kolašinca i jednog od najvećih imena pravoslavlja“, rekao je Bulatović

35856 pregleda 1880 reakcija 150 komentar(a)
Oštećeni mural, Foto: Privatna arhiva
Oštećeni mural, Foto: Privatna arhiva

Mural sa likom mitropolita Amfilohija, koji je prije nekoliko dana oslikan na fasadi na kolašinskom Trgu Vukmana Kruščića, tokom predhodne noći, oštećen je plavom farbom.

Mural je oslikan na fasadi hotela Gorska, na ideju Pravoslavne omladine crkve svetog Dimitrija, a uradio ga je freskopisac Anastasija Radovića, uz pomoć Vuka Dabetića i nekolicine mladih Kolašinca.

Mural posvećen mitropolitu Amfilohiju
Mural posvećen mitropolitu Amfilohijufoto: Privatna arhiva

Mojsije Bulatović jedan od čalnova pravoslavne omaladine kazao je da od nadležnih institucija očekuju "da se ubrzo otkriju počinioci tog vandalskog čina“.

„Taj ko je oksrnavio na ovaj način mural nastoji da se u gradu podignu tenzije i izazove međusobna netrpeljivost. Poručujemo vandalima da nas niko neće isprovocirati da uzvratimo na isti ili sličan način. Ovo nedjelo ne može naruštiti ugled , lik i djelo našeg mitropolita, rođenog Kolašinca i jednog od najvećih imena pravoslavlja“, rekao je Bulatović.

Bonus video: