Evo kako možete uplatiti novac za pomoć pogođenima zemljotresom u Hrvatskoj

Iz Ambasade Hrvatske su kazali da su nakon razornog zemljotresa koji je pogodio djelove Hrvatske, zbog velikog interesa građana Crne Gore koji žele pomoći, dostavljaju informacije o službenim računima Državne riznice Hrvatske za donacije finansijskih sredstava u akciji "Pomoć za obnovu nakon potresa"

22202 pregleda 108 reakcija 11 komentar(a)
Detalj iz područja Hrvatske pogođenog zemljotresom, Foto: Reuters
Detalj iz područja Hrvatske pogođenog zemljotresom, Foto: Reuters

Ambasada Hrvatske u Crnoj Gori objavila je način na koji se može uplatiti novac za pomoć pogođenima zemljotresom u Hrvatskoj.

Iz Ambasade Hrvatske su kazali da su nakon razornog zemljotresa koji je pogodio djelove Hrvatske, zbog velikog interesa građana Crne Gore koji žele pomoći, dostavljaju informacije o službenim računima Državne riznice Hrvatske za donacije finansijskih sredstava u akciji "Pomoć za obnovu nakon potresa".

"Donacije finansijskih sredstava za uplatioce iz Hrvatske uplaćuju se na sljedeći račun: HR12 1001 0051 8630 0016 0 - Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5444 - OIB uplatioca. Donacije finansijskih sredstava za uplatioce izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva finansija kod Hrvatske narodne banke. Foreign payments instructions): Account No: HR12 1001 0051 8630 0016 0 Bank: Croatian National Bank, Trg hrvatskih velikana 3, Zagreb 10000, Croatia BIC (SWIFT) Code: NBHRHR2XXXX​ Beneficiary: Republic of Croatia - Ministry of Finance, Katanciceva 5, 10000 Zagreb, Croatia Remittance Info – Remarks: Earthquakes aid", navodi se u saopštenju Ambasade Hrvatske u Crnoj Gori.

Bonus video: