Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta:

"Sredstva za nagrade iz Fonda obezbijeđena, Bratić zatekla komplikovanu situaciju"

"U Fondu nije bilo dovoljno sredstava da se konkurs uopšte i raspiše, ali je on uprkos tome raspisan 30. septembra i procedura konkursa okončana je u periodu tehničke Vlade"

9695 pregleda 8 komentar(a)
Bratić, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta
Bratić, Foto: Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta obezbijedilo je sredstva za nagrade iz Fonda za kvalitet i talente, saopšteno je danas iz tog ministarstva

U saopštenju se dodaje da je ministarka Vesna Bratić između ostalih naslijeđenih obaveza, u Ministarstvu zatekla i poprilično komplikovanu situaciju u vezi sa sprovođem Konkursa za kvalitet i talente i sa isplatom nagrada najboljim učenicima i nastavnicima.

"U Fondu nije bilo dovoljno sredstava da se konkurs uopšte i raspiše, ali je on uprkos tome raspisan 30. septembra i procedura konkursa okončana je u periodu tehničke Vlade. Naslijeđeni problem je zahtijevao pažljivu analizu. Ministarka se sa svojim timom potrudila da pronađe najbolje rješenje, jer je u Fondu za kvalitet i talente zatečeno mnogo manje novca od očekivanog. Naime, predviđeno je da za Fond za kvalitet i talente bude obezbijeđeno oko pola miliona eura za nagrade najboljima, a nova administracija je u ovom fondu zatekla svega 70 136,90 eura", istakli su iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

Iz tog Vladinog resora su kazali da nedostatak novca u Fondu nije bilo moguće obezbijediti bez podrške i intervencije nove Vlade koja je uvažila stav ministarke da bi nedodjeljivanje nagrade ove godine nanijelo štetu osjetljivom dijelu stanovništva, a to su prije svega naša djeca i prosvjetni radnici.

"Samim konkursom nije preciziran iznos nagrade, a ona će ove godine iznositi 500 eura, i to je iznos koji je Ministarstvo uspjelo da obezbijedi u ovom trenutku. Stoga, obavještavamo javnost da su ministarka Vesna Bratić i njen tim uz razumijevanje i podršku Vlade učinili sve da u ovoj kompleksnoj situaciji pronađu najbolje moguće i održivo rješenje za realizaciju konkursa. Najbolji učenici i nastavnici koji su vrijedno radili tokom cijele godine ipak će biti nagrađeni. O datumu i načinu uručenja Ministarstvo će blagovremeno obavijestiti javnost", poručili su iz Ministarstva prosvjete, nauke kulture i sporta.

Preporučujemo za Vas