Ulcinjski rotarijanci djeci poklonili tablet računare

Učenici koji nemaju pristup digitalnim tehnologijama od sada imaće mogućnost da uče i rade projekte u Youth corner-u Biblioteke "Mirko Srzentić"

6020 pregleda 1 komentar(a)
Ulcinj, Foto: Arhiva Vijesti
Ulcinj, Foto: Arhiva Vijesti

Učenici istraživači i djeca koja nemaju pristup digitalnim tehnologijama, od srijede imaju mogućnost da uče i rade projekte u Youth corner-u Biblioteke "Mirko Srzentić" u Ulcinju zahvaljujući lokalnom Rotary klubu, koji je za potrebe donirao tablet računare i osposobio internet.

Predsjednica Rotary kluba Mersiha Mavrić Resulbegović podsjetila je da su ulcinjski Rotarijanci, prošle nedjelje donirali NaCl rastvor za CoViD pacijente Doma zdravlja u Ulcinju.

„Prikupili smo i uplatili hiljadu eura za stradale u jučerašnjem zemljotresu u Hrvatskoj preko hrvatskog Distrikta, koji će ovu donaciju prosljediti Rotary Club-u Sisak“, kazala je Vijestima Mavrić Resulbegović.

Navela je i da novogodišnji poklon paketići za djecu Crne Gore iz Sautemptona u Engleskoj, neće stići početkom januara kako je bilo planirano.

„Zbog cijele situacije sa Covidom u Evropi a posebno u Britaniji, oko tri hiljade paketića očekujemo krajem januara ili početkom februara, kada će biti distribuirani djeci u skladu sa spiskom Centara za socijalni rad“ kazala je Mavrić Resulbegović.

Bonus video: