Mihailo traži od Kašćelana da im obezbijedi uslove za nalaganje badnjaka ispred Cetinjskog manastira

"Od Vas kao prvoga čovjeka grada očekujemo da prisustvujete njegovome nalaganju", kaže se u pismu koje potpisuje Mihailo

43741 pregleda 277 reakcija 283 komentar(a)
Mitropolit crnogorski Mihailo, Foto: Boris Pejović
Mitropolit crnogorski Mihailo, Foto: Boris Pejović

Arhiepiskop cetinjski i Mitropolit crnogorski Mihailo obratio se gradonačelniku Cetinja Aleksandru Kašćelanu dopisom u kome traži da se vjernicima Crnogorske pravoslavne crkve omogući da 6. januara na Badnji dan, nalože badnjak ispred Cetinjskog manastira.

"Gospodine gradonačelniče, na zahtjev svih klirika i vjernika Crnogorska pravoslavna crkva želi i namjerava da naloži badnjak ispred Cetinjskog manastira, tradicionalnoga sjedišta naše crkve, od 1918. godine u okupacionome statusu, u kome se nalazi katedra Sv. Petra cetinjskoga na kojoj mi sjedimo", navodi se u pismu koje je Mihailo uputić Kašćelanu, prenoci Cetinjski list.

U pismu se navodi da "tražimo i zahtijevamo od Vas kao gradonačelnika Prijestonice u čijem se vlasništvu nalazi, da nam obezbijedite uslove, da ga 6.januara 2021. godine u tri ure poslijepodne nesmetano naložimo".

"Od Vas kao prvoga čovjeka grada očekujemo da prisustvujete njegovome nalaganju", kaže se u pismu koje potpisuje Mihailo.

Bonus video: