Nagrada 3. januar uručena zdravstvenim radnicima

Predsjednik Opštine Bijelo Polje danas je uručio i nagrade za sedam najboljih studenata

17041 pregleda 2 komentar(a)
Sa svečanosti, Foto: Jadranka Ćetković
Sa svečanosti, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 03.01.2021. 19:20h

Skromnom proslavom nakon polaganja vijenaca palim borcima danas je u Bijelom Polju obilježen 3. januar, Dan opštine. Umjesto tradicionalne posjete pročitani su telegrami čestitki visokih zvaničnika. Bijelo Polje je jedna od rijetkih opština koja je najveće opštinsko priznanje, Nagradu 3.januar uručila zdrastvenim radnicima. Skromnom proslavom nakon polaganja vijenaca palim borcima danas je u Bijelom Polju obilježen 3. januar, Dan opštine. Sjednica je zbog epidemiološke situacije, u Centru za kulturu, održana uz poštovanje svih mjera propisanih od strane nadležnih institucija.

Predsjednica Skupštine opštine Bijelo Polje Nemša Omerhodžić je čestitajući Dan grada i 76 godina od oslobođenja od fašizma istakla da je današnji dan prožet je iskrenim ponosom i dužnim poštovanjem prema precima, znanim i neznanim ljudima koji su svoje živote utkali u slobodu našeg grada.

“Danas 76 godina nakon Drugog svjetskog rata ne smijemo pristajati na bilo kakav vid diskriminacije na osnovu rasne, etničke, nacionalne, vjerske i druge pripadnosti ili različitosti. Ali i da se beskompromisno borimo protiv svake fašističke ili ekstremističke ideologije. Ove godine praznik oslobođenja Bijelog Polja slavimo u uslovima pandemije koronavirusa, sa željom da 2021. godina bude godina u kojoj će medicina i nauka pobijediti ovu pošast” – kazala je Omerhodžić.

Predsjednik Petar Smolović je istakao da je antifašistička borba i izvojevana sloboda najviši vrh savremene Crne Gore. On je istakao da se u protekle četiri godine u toj opštini realizuje više od 56 miliona eura, od čega više od 45 za kapitalne projekte Đalovića pećinu i ski centar “Cmiljača”.

“Višedecenijski projekat Đalovića pećina do kraja godine očekuje prve turiste, a već sljedeće i ski centar “Cmiljača”. Ove godine ćemo pored nastavka realizacije kapitalnih projekata od državnog značaja, početi rad na kruni urbanog uređenja gradskog jezgra, izgradnjom gradskog šetališta pored Lima” – kazao je predsjednik Smolović.

Smolović
Smolovićfoto: Jadranka Ćetković

Nagrada “3. januar” je uručena predstavnicima zdravstvenih radnika iz Opšte bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć – dr Erolu Muratoviću, dr Majdi Dobardžić i dr Besimu Staniću.

Plakete i zahvalnice ove godine dobili su: Humanitarni fond „Hilal“, Opštinska organizacija Crvenog krsta, Lokalni javni emiter Radio Bijelo Polje, Radmila Mika Rakočević, poč.Dejan Luković (posthumno), Firma Global Industrial Solutions, Jelena Ćetković.

Predsjednik Opštine Bijelo Polje danas je uručio i nagrade za sedam najboljih studenata.

Najbolji studenti
Najbolji studentifoto: Jadranka Ćetković

Nagrađeni su: Đorđe Radojević, student Stomatološkog fakulteta u Beogradu sa prosječnom ocjenom 10, Šučro Madžgalj, student Medicinskog fakulteta u Beogradu sa prosječnom ocjenom 10., Nikola Minić, student Arhihektonskog fakulteta u Beogradu, prosječna ocjena 10.,Semra Husović, studentkinja Filološkog fakulteta u Nikšiću, prosječna ocjena 10.,Vuk Zeković, student VATEL – Fakulteta za turizam, prosječna ocjena 10.,Viktorija Perošević, studentkinja Fakulteta likovnih umjetnosti na Cetinju, prosječna ocjena 9,74.,Svetlana Kojović, studentkinja Ekonomskog fakulteta u Podgorici, prosječna ocjena 9,67.

Bonus video: