Abazović čestitao Dan osnivanja Prijestonice Cetinje

Nevjerovatno je da, i pored svega toga, Cetinje danas predstavlja grad iz kojeg se odlazi. Na nama je da ispravimo tu nepravdu"

10572 pregleda 14 komentar(a)
Abazović, Foto: Savo Prelević
Abazović, Foto: Savo Prelević

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović čestitao je gradonačelniku Prijestonice Aleksandru Kašćelanu, predsjednici Skupštine Prijestonice Maji Ćetković, kao i svim građanima, 4. januar, Dan osnivanja Prijestonice Cetinje, navodeći da je obaveza Vlade da se na poseban način posveti njenom razvoju.

"Prijestonica je temelj Crne Gore i nit koja povezuje crnogorsku istoriju, kulturu i tradiciju. Ova generacija se ogriješila prema Cetinju i nova Vlada treba da stane na kraj takvom postupanju", kazao je Abazović.

Naveo je da su do sada mnogi članovi Zakona o Prijestonici bili mrtvo slovo na papiru i da je njihova primjena osnov razvoja Cetinja.

"Izvanredan geografski položaj, kulturno-istorijsko nasljeđe, prirodna bogatstva dva nacionalna parka idealni su za razvoj privrede i turizma. Nevjerovatno je da, i pored svega toga, Cetinje danas predstavlja grad iz kojeg se odlazi. Na nama je da ispravimo tu nepravdu", zaključio je Abazović.

Bonus video: