čestitao Dan osnivanja Prijestonice

Brajović: Cetinje se nosi u srcu i ono jeste srce Crne Gore

"Ono na najbolji način simbolizuje trajanje Crne Gore i ono je garant ispunjenja onog našeg prkosnog uzvika - Da je vječna Crna Gora"

7389 pregleda 90 reakcija 91 komentar(a)
Brajović, Foto: Socijaldemokrate
Brajović, Foto: Socijaldemokrate

Predsjednik Socijaldemokrata Crne Gore Ivan Brajović, povodom Dana osnivanja Prijestonice Cetinje, uputio je čestitku građanima, gradonačelniku, kao i predsjedniku Skupštine opštine Cetinje.

"4. januara 1482. godine osnovan je prijestoni grad, Cetinje. Danas, 539 godina kasnije, u to isto Cetinje se kunu Crnogorci i Crnogorke i ono predstavlja naše svjetlo u tami, našu luču nikad ugašenu. Ono je, zajedno sa visokim Lovćenom, oltarom crnogorskim, svetinja svakoj Crnogorki i svakom Crnogorcu. Ono na najbolji način simbolizuje trajanje Crne Gore i ono je garant ispunjenja onog našeg prkosnog uzvika - Da je vječna Crna Gora", naveo je Brajović.

Dodao je da se Cetinje "nosi u srcu i ono jeste srce Crne Gore".

"Njime se dičimo dok nižemo uspjehe, a njemu se okrećemo kad god je teško. Jer, dok je Cetinja, biće i Crnogoraca, biće i Crne Gore. Zato, poštovane Cetinjanke i Cetinjani, prema prijestonom gradu moramo imati poseban odnos  i pokazivati posebnu brigu. Želim da dostojno obilježite ovaj svečani dan, u slavu svih poštovanih Cetinjana", naveo je Brajović.

Preporučujemo za Vas