akcija "čovjekoljublja"

Dobrotvorni fond MCP prikuplja pomoć za ugrožene u zemljotresu u Hrvatskoj

"Ovih dana svjedoci smo razornog zemljotresa u Republici Hrvatskoj u kome su razoreni mnogi domovi, zgrade, ali i stradali ljudski životi"

7768 pregleda 6 komentar(a)
Majske Poljane, Foto: BETAPHOTO
Majske Poljane, Foto: BETAPHOTO

Dobrotvorni fond Mitropolije crnogorsko-primorske (MCP) "Čovjekoljublje" prikuplja pomoć za ugrožene u zemljotresu u Hrvatskoj, saopšteno je danas iz tog fonda.

"Ovih dana svjedoci smo razornog zemljotresa u Republici Hrvatskoj u kome su razoreni mnogi domovi, zgrade, ali i stradali ljudski životi. U Baniji, Eparhiji Gornjo-Karlovačkoj zemljotres je pogodio Glinu i Majske Poljane. U selu Majske Poljane Crkva Vaskrsenja Gospodnjeg potpuno je uništena, kao pedeset domova u kojima živi pravoslavno stanovništvo. Nažalost, neki su i postradali. U Glini Crkva Rođenja Presvete Bogorodice sa Parohijskim domom djelimično je oštećena. Stoga će Mitropolija crnogorsko-primorska i Eparhija Budimljansko-Nikšićka do Savindana 27.januara organizovati sakupljanje novčanih priloga za pomoć ugroženima", navodi se u saopštenju.

Uplate se mogu izvršiti na računu "Čovekoljublja" 525-266-22 kod Komercijalne Banke sa naznakom "za ugrožene od zemljotresa" ili u svojim parohijama kod parohijskog sveštenika.