Olivera Mirković, najbolji student Arhitektonskog fakulteta za studijsku 2020/21. godinu

"Sigurno je da sam do sada stekla značajno iskustvo i da sam mnogo toga naučila, ali ipak, usavršavanje i susretanje sa realnim i ujedno najtežim izazovima tek predstoji"

15124 pregleda 79 reakcija 12 komentar(a)
Olivera Mirković, Foto: Ucg.ac.me
Olivera Mirković, Foto: Ucg.ac.me

Studentkinja Arhitektonskog fakulteta Univerziteta Crne Gore na studijskom smjeru Arhitektura, Olivera Mirković (9,47), najbolja je studentkinja ovog fakulteta, a tim povodom uručena joj je nagrada za najveći uspjeh tokom studija za studijsku 2020/21. godinu.

"Pored one duboke unutrašnje potrebe i želje za sticanjem novih znanja, ova nagrada za mene predstavlja motivaciju više, podsticaj za dalji rad na sebi, za dalji napredak. Ona je, zapavo, kruna dosadašnjeg školovanja i velika mi je čast i zadovoljstvo što sam dobitnica iste", kazala je Mirković.

Dodaje da je potrebno mnogo rada i truda da bi se postigo ovakav uspjeh, ali da je bilo vrijedno.

"Mnogo zalaganja, posvećenosti, istrajnosti i, u krajnjem, odricanja je potrebno. Bilo je trenutaka kada sam pomišljala koliko je nešto teško ili lako, koliko je nešto lijepo ili manje lijepo, ali sada se svega toga rado sjećam i čini mi se da ništa ne može biti teško ako nešto stvarno voliš, ako u nečemu stvarno uživaš i ako nešto sa toliko volje radiš, kao što sam ja svaki zadatak koji sam do sada dobila", navela je.

Kako je objavljeno na sajtu Univerziteta, Marković je kazala da se bavila različitim aktivnostima na fakultetu i svakoj je sa istim entuzijazmom i interesovanjem pristupala, jer su sve vezane jedna za drugu.

"Sigurno je da sam do sada stekla značajno iskustvo i da sam mnogo toga naučila, ali ipak, usavršavanje i susretanje sa realnim i ujedno najtežim izazovima tek predstoji. Nadam se da ću se i sa njima podjednako uspješno suočiti kao i sa onima do sada", rekla je studentkinja.

Planira da nastavi školovanje i završi doktorske studije, a potom, stečenim znanjem da doprinos boljitku zemlje.

Ona se obratila i budućim studentima Arhitektonskog fakulteta:

"Budućim kolegama bih poručila da budu posvećeni svojim obavezama, da budu istrajni na svom putu, da vjeruju u svoje snove, jer samo tako uspjeh neće izostati. A ono što će zauvijek ostaviti pečat u životu onoga ko odluči da odabere arhitekturu za svoj životni poziv i što je čini svevremenom jeste činjenica da se iza svake nacrtane linije krije posebna priča, ljubav i nada da će bar jedna od njih učiniti nečiji život ljepšim i ugodnijim, a arhitektura nastaviti da živi".

Bonus video: