EU donirala zaštitnu medicinsku opremu

Koordinaciju i distribuciju obezbijedila Savezna kancelarija za civilnu zaštitu i pomoć u slučaju katastrofa Njemačke, preko Crvenog krsta te države

6975 pregleda 3 komentar(a)
Foto: MUP Crne Gore
Foto: MUP Crne Gore

Evropska unija (EU) donirala je Crnoj Gori zaštitnu medicinsku opremu čija je vrijednost 311.850 eura, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

Iz MUP-a su kazali da je u Crnu Goru danas stiglo 78 hiljada zaštitnih i 15 hiljada jednokratnih hirurških mantila, koju je EU donirala iz posebnog – rescEU instrumenta Mehanizma Unije za civilnu zaštitu.

"Koordinaciju i distribuciju obezbijedila Savezna kancelarija za civilnu zaštitu i pomoć u slučaju katastrofa Njemačke, preko Crvenog krsta te države”, kaže se u saopštenju.

Donacija je data na korišćenje Kliničkom centru Crne Gore (KCCG).

Povodom donacije, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović je rekao da je ta pomoć potvrdila da Crna Gora ima prijatelje na najvažnijim evropskim adresama

"Ovo će biti dragocjena pomoć zaposlenima u Kliničkom centru koji vrlo odgovorno i posvećeno već mjesecima vode tešku borbu sa opasnim protivnikom, iskazujući požrtvovanost i profesionalnost kao prepoznatljiv oblik svoga rada“, istakao je Sekulović.

Direktorica KCCG Ljiljana Radulović zahvalila je EU na donaciji i Ministarstvu što je prepoznalo potrebu da na ovaj način pomogne Klinički centar i ocijenila je kao važnu podršku zaposlenima u ovoj ustanovi u borbi protiv pošasti koja nije zaobišla Crnu Goru.

“Zaposleni u Kliničkom centru danonoćno, vrlo odgovorno i neumorno se bore za zdravlje svakog našeg pacijenta i pružaju svoj profesionalni maksimum, bez obzira na trajanje pandemije i izazove koji se nađu na tom putu”, naglasila je Radulović.

Bonus video: