Kolašinci dobijaju gradski hor

U okviru KUD “Mijat Mašković” već postoji ženska pjevačka grupa, koja izvodi tradicionalne pjesme. Njihovi nastupi širom regiona zapaženi su, a sa renomiranih takmičenja etno muzike mlade Kolašinke vraćale su se sa priznanjima i nagradam

4228 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Dragana Šćepanović
Foto: Dragana Šćepanović

Centar za kulturu prvi put će u Kolašinu oformiti gradski hor. Cilj je, kako su naveli, njegovanja bogate pjevačke kulture u kolašinskom kraju.

Audicija je u toku, a starosna dob budućih članova hora nije orgraničena. Kako su saopštili iz te ustanove, svi talentovani poštovaoci kvalitetne muzike dobro su došli.

“Cilj nam je njegovanja pjevačke kulture, ali podsticanja naših sugrađana da kvalitetno organizuju slobodno vrijeme i promovišu muzičku kulturu. Pored standardnog repertoara, hor će izvoditi i prigodne evergrin pjesme, kao i popularne kompozicije naših i stranih autora“, kažu u Centru za kulturu. Iz te ustanove podsjećaju da Kolašin ima dugogodišnju pjevačku tradiciju, pa očekuju da formiranje gradskog hora neće biti izazov, već da će predstavljati zadovoljstvo i članovima i publici.

U okviru KUD “Mijat Mašković” već postoji ženska pjevačka grupa, koja izvodi tradicionalne pjesme. Njihovi nastupi širom regiona zapaženi su, a sa renomiranih takmičenja etno muzike mlade Kolašinke vraćale su se sa priznanjima i nagradama.

Bonus video: