Očekuje se nevrijeme u CG: Jaka kiša, snijeg, jak južni vjetar, mogući odroni i klizišta

"Zbog prognozirane meteorološke situacije, Direktorat za vanredne situacije MUP apeluje na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenim vremenskim prilikama"

86760 pregleda 301 reakcija 15 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Na osnovu informacije Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju, u periodu od 6. do 11. januara 2021. godine, na području Crne Gore se očekuju nestabilne vremenske prilike, saopšteno je danas iz Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Crne Gore.

"Najavljena meteorološka situacija usloviće obilniju količinu kiše u centralnim predjelima, na primorju i planinskom zaleđu Jadrana. Jača kiša se očekuje u srijedu, 6. januara, a potom u periodu od petka do nedjelje. Na sjeveru se u istom periodu očekuju intenzivnije sniježne padavine. Za 6. i 10. januar očekuje se jak južni vjetar, a u višim predjelima na sjeveru imaće i olujni karakter", ističe se u saopštenju.

Iz Direktorata su dodali da se zbog obilne količine kiše očekuje porast nivoa vodostaja u rijekama, a lokalno je moguća i pojava klizišta i odrona.

"Zbog prognozirane meteorološke situacije, Direktorat za vanredne situacije MUP apeluje na građane i ostale subjekte društva da svoje aktivnosti prilagode najavljenim vremenskim prilikama. Svi subjekti u sistemu zaštite i spašavanja će za pomenuti period podići nivo operativne spremnosti za reagovanje u ovakvim situacijama. Direktorat za vanredne situacije MUP će sa nadležnim službama i organima pratiti situaciju na terenu i reagovati u skladu sa razvojem događaja", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: