Knežević: Božić budi nadu u rađanje novih duhovnih iskoraka Crne Gore

"Imajući u vidu činjenicu da se Božić slavi i kao praznik rađanja novog života, praznik djece i roditeljstva kod pravoslavaca, Knežević ukazuje i da Božić u svojoj osnovi ima novo rađanje i trajanje naroda, koji će ovog puta i zbog epidemioloških prilika Badnji dan i Božić dočekati ponajviše u svom porodičnom okruženju", navodi se u čestitki

6144 pregleda 6 komentar(a)
Knežević, Foto: Luka Zeković
Knežević, Foto: Luka Zeković

U ime Demokratske narodne partije (DNP) Crne Gore, kao i u svoje ime, predsjednik partije Milan Knežević čestitao je predstojeći Badnji dan i Božić svim pravoslavnim vjernicima u našoj zemlji i rasijanju.

Kako se navodi u saopštenju, čestitku je uputio i mitropolitu Hrizostomu koji obavlja dužnosti patrijarha i vladici Joanikiju, administratoru Mitropolije crnogorsko-primorske.

Knežević naglašava da rođenje Hristovo budi nadu čovjeka i vjernika u rađanje novih duhovnih iskoraka Crne Gore, zbog čega je opravdano čvrsto uvjerenje da harmonični sklad pravoslavlja i katoličanstva iznova potvrđuje širinu hrišćanstva, pritom uz poštovanje islamske i drugih vjeroispovijesti na našem duhovnom tlu.

"Imajući u vidu činjenicu da se Božić slavi i kao praznik rađanja novog života, praznik djece i roditeljstva kod pravoslavaca, Knežević ukazuje i da Božić u svojoj osnovi ima novo rađanje i trajanje naroda, koji će ovog puta i zbog epidemioloških prilika Badnji dan i Božić dočekati ponajviše u svom porodičnom okruženju. Knežević ima obavezu da naglasi i da su ovo prvi Badnji dan i Božić bez ovozemaljskog prisustva naših najvećih duhovnih poglavara, mitropolita Amfilohija i patrijarha Irineja, čije duše gledaju s nebesa radujući se radosti pravoslavnih vjernika, i Bogu svevišnjemu. Povodom pravoslavnog Božića, kao uspomene na dan rođenja Gospoda Isusa Hrista, Sina Božijeg, predsjednik DNP još jednom upućuje čestitke uz tradicionalni hrišćanski pozdrav: Hristos se rodi! Vaistinu se rodi", navodi se u čestitki, kazali su iz DNP.

Bonus video: