Mandić: Ovaj Božić dočekujemo poslije godine velike i veličanstvene borbe

Ta borba je, kako je naveo, donijela veliko jedinstvo naroda u Crnoj Gori "kroz koje smo svi mi uzdigli svoja srca i napravili jedan korak naprijed i kao vjernici i kao ljudi"

8636 pregleda 28 reakcija 28 komentar(a)
Mandić, Foto: Boris Pejović
Mandić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Nove srpske demokratije, Andrija Mandić, čestitao je predstojeći Božić vjernicima Srpske pravoslavne crkve (SPC), Svetom Sinodu i sveštenstvu, sa željom da ga proslave u miru, radosti i veselju, saopšteno je iz Nove srpske demokratije (NSD).

On je istakao da ovaj Božić dočekujemo posle godine velike i veličanstvene borbe pravoslavnih hrišćana u Crnoj Gori za odbranu svojih svetinja. Ta borba je, kako je naveo, donijela veliko jedinstvo naroda u Crnoj Gori "kroz koje smo svi mi uzdigli svoja srca i napravili jedan korak naprijed i kao vjernici i kao ljudi."

U tom smislu su – ukazao je Mandić - i oni najbolji koji nisu više sa nama na ovom svijetu, mitropolit Amfilohije i patrijarh srpski Irinej.

"Zadobili su carstvo nebesko predvodeći naš vjerni narod sve ove decenije a pogotovo u poslednjoj godini kada je trebalo odbraniti svetinje u Crnoj Gori. Sigurni smo da se danas njihove duše raduju zajedno sa nama proslavljajući dan rođenja našeg Spasitelja", navodi se u čestiki Mandića, saopšteno je iz NSD.

Mandić je istakao da ovih dana vidimo da neprijatelji Crkve ponovo pokušavaju da unesu nemir i smutnju među narod.

"To su oni političari koji su dok su imali vlast pokušali da ukinu istorijsku, petrovićku Crnu Goru, pa su kao i mnogi drugi okupatori zbog toga prvo udarili na naš narod i našu Crkvu, Njegoša, kosovsku misao i naše vjekovne saveznike i zaštitnike. Kao što su se ti njihovi napori završili porazom koji su doživjeli na izborima 30. avgusta prošle godine tako će i sve ove opstrukcije koje ovih dana pokušavaju da naprave da bi izigrali volju naroda, pogotovo kada su izmjene i dopune Zakona o slobodi vjeroispovjesti u pitanju, da se završe njihovim političkim krahom", zaključio je Mandić.

Bonus video: